Beach­fu­tis juhlii pyö­rei­tä

20 vuotta täyttävä tapahtuma järjestetään viikon päästä Pikkulahden rannassa.

Pikkulahti Beachfutis juhlii ensi viikonloppuna 20-vuotissynttäreitään. Tänä vuonna tapahtumassa pääsee kilpasarjan lisäksi pelaamaan myös vähemmän tosissaan.

– Harraste-/hupisarja on tullut tosissaan pelaamisen ohelle. Eli esimerkiksi vanhemmilla joukkueilla on mahdollisuus osallistua. Nyt on jo retrojoukkue ilmoittautunut mukaan, siinä on mukana AS Moonin vanhempia jäseniä. He eivät uskalla tulla nuorten miesten keskelle pelaamaan kahta päivää, tapahtumaa järjestävän AS Moonin puheenjohtaja Juho Heiskanen naurahtaa.

Hupisarjassa on tähän mennessä puolenkymmentä ilmoittautunutta joukkuetta. Kilpasarjassa porukoita on hieman enemmän, mutta molempiin mahtuu vielä lisää.

Ilmoittautuminen päättyy huomenna sunnuntaina. Kaikkiaan joukkueita mahtuu mukaan 16.

– Myös naisjoukkueita on ollut joka vuosi, ja parina vuonna heille on ollut oma sarjakin. Tälle vuodelle tulee ehkä 1-2 naisten joukkuetta, Heiskanen kertoo.

Beachfutis-turnauksessa on pelaajia, jotka ovat olleet mukana kaikissa turnauksissa. Heiskanen kuuluu vielä ”kokemattomampaan” osastoon, sillä hänelle tämä on "vasta" 11. kerta.

– Meillä on kaveriporukan joukkue FC Tusu, johon on tullut mukaan työ- ja opiskelukavereita. Lähdetään niin sanotusti pelailemaan tosissaan, mutta nämä ovat sellaiset kaveriporukan kokoontumisajot, Heiskanen tähdentää.

Onko FC Tusulle tullut vuosien varrella menestystä?

– Ollaan kerran onnistuttu voittamaan ja sitten on tullut muutamia katkeria finaalitappioita.

Heiskanen korostaa, että kentällä ollaan tosissaan, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa. Ja jälkipelit ovat usein ne parhaat pelit.

– Jatkopelit, saunomiset ja uimiset kuuluvat tuohon tapahtumaan, Heiskanen korostaa.

Beachfutiksen aikaan Pikkulahden rannassa on nähty varsin monenlaista säätä. Mutta käytännössä mikään sää ei ole Heiskasen mukaan este turnauksen läpiviemiselle.

– Säällä kuin säällä pelataan. Viime vuonna oli hellekesä, ja silloin piti juoda ihan vettäkin. Parina vuonna on ollut myrskyä, mutta koskaan ei ole pitänyt lopettaa kesken. Tietenkin mennään turvallisuus edellä, eli jos ukkonen iskee, pelit laitetaan paussille.

Lauantain pelien jälkeen on tarjolla myös musiikkia, kun kävelykadulla järjestetään Baarikatu-tapahtuma. Myös AS Moon on ollut mukana tapahtuman järjestelyissä.