Mainos: Raahen Seudun joulutarjous: Raahen Seutu Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Brahen hal­li­tuk­sen päätös kielii pa­nii­kis­ta

On luonnollisesti ymmärrettävää, että oppilaitos tekee kaikkensa maineensa pelastamiseksi.

Koulutuskuntayhtymä Brahen hallitus teki viime torstaina radikaalin ja ajoituksellisesti yllättävän päätöksen. Se päätti järjestellä Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen ravitoiminnot uudelleen ja ajaa ravivalmennuspalvelut asteittain alas kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Päätös tarkoittaa, että Koulutuskeskus Brahe lopettaa yhteistyön hevoskeskuksessa hevosten valmentamisesta vastaavan ammattivalmentaja Mauri Jaaran kanssa. Hän on juuri se henkilö, johon esitetyt väitteet oppilaitoksen tiloissa tapahtuneesta hevosten kaltoinkohtelusta ovat kohdistuneet.

Koulutuskuntayhtymä on vakuuttanut selvittävänsä kaltoinkohteluväitteiden paikkansapitävyyden perinpohjaisesti, tarvittaessa vaikka viranomaisiin ja rikosilmoitukseen tukeutuen. Siitä, kun väitteet eläinväkivallasta ja hevosten kaltoinkohtelusta nousivat julkisuuteen, on kuitenkin ehtinyt kulua vasta niin vähän aikaa, että selvitystyö ei voi olla vielä valmis. Siksi olikin yllättävää, että koulutuskuntayhtymän hallitus päätyi tuomitsemaan Jaaran jo nyt. Siltä hallituksen päätös yhteistyön lopettamisesta Jaaran kanssa nimittäin näyttää, julkiselta tuomiolta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.