Dadossa pe­la­taan nyt perheen kanssa bingoa

Yrittäjät vaihtuvat, mutta Dado-baari aloittaa aina uudelta pohjalta. Nyt siellä pelataan bingoa.

Marko Kuoppakangas tuli Dadoon baarimikoksi ja joutui lopulta poikansa Aleksi Kuoppakankaan oikeaksi kädeksi. Poika on yrittäjä ja isä työllistetty.
Marko Kuoppakangas tuli Dadoon baarimikoksi ja joutui lopulta poikansa Aleksi Kuoppakankaan oikeaksi kädeksi. Poika on yrittäjä ja isä työllistetty.
Kuva: Vesa Joensuu

Pyhäjoen baari on kokenut monta yrittäjän vaihdosta viime aikoina. Viimeiset pari kuukautta Dadoa ovat pyörittäneet isä ja poika, Marko ja Aleksi Kuoppakangas, joista jälkimmäinen on varsinainen yrittäjä, mutta Marko isoksi avuksi kokeneena baarialan tekijänä.

– Olin tässä töissä entisillä yrittäjillä, kun Salmelat sanoivat, että tämä on sun baari, hän naurahtaa.

Kiinteistön omistaa Asunto Pyhäjoelta yrityksen pariskunta Suvi ja Mikko Salmela.

Baari on ollut paikalla 60-luvulta alkaen, jolloin talo rakennettiin, ja siinä toimi matkahuollon baari, Katiska-baariksikin nimetty. Sitten paikalla toimi Nuotta ja vuodesta 2008 Salmeloiden pitämänä Dado. Salmelat vetäytyivät baaribisneksestä muihin hommiin ja sen jälkeen sillä on ollut useita pitäjiä. Kuoppakankaiden aikana baari on muuttunut toiminnaltaan.

– Pizzeriaa ei tässä enää pyöritetä, se ei ole Pyhäjoella kannattavaa, koska täällä on jo vanha pizzeria ja monta muutakin ravintolaa, Marko Kuoppakangas kertoo.

Sen sijaan iltabuffeeta ja sen sisältöä mietitään vielä. Lisäksi baarin yhteydessä toimiva grillikioski otetaan käyttöön. Ensin on kuitenkin tehtävä keittiöremontti.

Kuoppakankaat ovat viritelleet koko perheen toiminnaksi bingon, jota pyöritetään sponsorien avustuksella joka keskiviikko. Väkeä on riittänyt mukavasti vanhanaikaisen pelin parissa.

– Olemme saaneet bingoon sponsoreiksi paikallisia ja alueen yrityksiä ja sitä kautta se on ilmainen, kertoo Marko Kuoppakangas.

– Bingo on koko perheen homma, siksi aloitellaan jo klo 19 jälkeen, hän huomauttaa.

Dado on edelleen myös karaokepaikka, jota karaokekerhot voivat varata vaikka päiväsaikaan käyttöönsä.

Lisäksi elävää musiikkia pyritään saamaan joka toiselle viikonlopulle. Seuraavaksi on tulossa rockabilly-bändi Oulaisista.

Marko Kuoppakangas
Marko Kuoppakangas
Kuva: Vesa Joensuu