Eag­les-tri­buut­tiyh­tye esiin­tyy Raa­hes­sa

Tribuuttikeikalla voi kuulla The Eaglesin suurimmat hitit livenä.
Tribuuttikeikalla voi kuulla The Eaglesin suurimmat hitit livenä.

Raahessa esiintyy lauantaina Dollan & Friends -musiikkiryhmä.

Dollan & Friends ponnistaa Vaasan seudulta. Kyseessä on projektiyhtye, joka on perustettu esittämään huippusuositun yhdysvaltalaisyhtye The Eaglesin musiikkia.

Yhtye on parhaillaan Pohjois-Suomen kiertueella. Konsertti kestää kokonaiset kaksi tuntia, joten soittajilla on hyvin aikaa esittää The Eaglesin suurimmat hitit aina Hotel Californiasta ja Tequila Sunrisesta lähtien.

Kokoonpanon tarina alkoi vähän yli vuosi sitten, kun pohjalainen muusikkoryhmä päätti ottaa härkää sarvista ja koota koko illan konsertin The Eaglesin musiikista.

Tällä hetkellä yhtyeellä on jo takanaan viitisentoista konserttia. Meneillään olevalla Pohjois-Suomen kiertueella yhtye on soittanut jo Oulussa, Kajaanissa.

Oulun ja Kajaanin keikat menivät hienosti ja yleisöpalaute on ollut erinomaista.

Kitaristi-laulaja Johan Hedman on kertonut, että Eagles-tribuutti on ollut hänellä unelmana jo toistakymmentä vuotta.

Ensimmäisen kerran soittajat kokoontuivat jo pari vuotta sitten.

The Eagle perustettiin vuonna 1971 Yhdysvalloissa. Ensimmäisen kerran se hajosi vuonna 1980, mutta ennen sitä se ehti myydä tolkuttomat määrät levyjä ja kirjoittaa useita hittejä, jotka ovat olennainen osa amerikkalaista musiikkihistoriaa.

Yhtye kasasi rivinsä vuonna 1984. Paluu onnistui hyvin ja yhtyeen konserttilevy Hell Freezes Over nousi Yhdysvalloissa levymyyntilistojen kärkeen.

Dollan & Friends -yhtyeessä soittavat: Johan Hedman (kitara ja laulu), Patrik Linman (kitara ja laulu), Tomas Fant (kitara, koskettimet ja laulu), Henrik Berg (basso ja laulu) Eddie Österåker (kitara, koskettimet ja laulu) ja vierailevana tähtenä rumpali Stefan Broqvist.