Edessä isojen pis­tei­den peli

Pattijoen Urheilijat ja Kiteen Pallo kohtaavat tänään Raahessa. Harri Kolehmainen on sivussa isäntien riveistä.

Pattijoen Urheilijat ja Kiteen Pallo ottavat yhteen tänään kello 18 alkaen helteisellä MiiluAreenalla. Illaksi on luvattu liki 25 asteen lämpötiloja ja pelkkää auringonpaistetta, joten kattaus vaikuttaa varsin herkulliselta.

Herkullinen on myös joukkueiden keskinäinen asetelma, sillä molemmat taistelevat taulukossa samoista sijoituksista. Kiteellä on 18 pelatun ottelun jälkeen 24 sarjapistettä. PattU on pelannut ottelun enemmän ja pinnoja on pari vähemmän. Kyseessä ovat siis todella isot pisteet taistelussa ylempään loppusarjaan pääsystä.

PattU lähtee melkein samalla kokoonpanolla Kiteetä vastaan, kuin millä se pelasi Hyvinkää-ottelun. Yksi muuttuja on Harri Kolehmaisen puuttuminen, sillä mies loukkaantui sunnuntaina Tahkoa vastaan pelatussa ottelussa ja joutui jättämään pelin kesken.

– Ei se hirveän paha vamma ole. Jalka on vähän vielä turvoksissa, eli en pysty ihan vielä juoksemaan. Torstaina ollaan jo kehissä, Kolehmainen lupaa.

Ykköseksi tuli sunnuntaina kesken ottelun juuri jatkosopimuksen tehnyt Jere Achrén, joka meni kentälle neljä kertaa viidestä, joten onnistumisprosentti oli varsin hyvä.

Toinen pelaajavaihdos on Tapio Salon jääminen sivuun. Nuori Tomi Kaisto tulee polttolinjaan ja sisällä numeroksi kahdeksan.

Lyöntijärjestys on hioutunut muutenkin hieman sunnuntaista, kun esimerkiksi Markus Lehtiniemi siirtyy numeroksi seitsemän.

Kitee pelasi sunnuntaina Kouvolassa ennakkoluulottomasti. Se haki vaikealta vieraspaikkakunnalta jaksovoiton, mikä on varsin harvinaista tämän kauden Superpesiksessä. Kouvola kuitenkin onnistui venyttämään voittoputkeaan voittamalla ottelun supervuorossa.

Kiteen kokoonpanossa ei ole muutoksia sunnuntaista. Joukkueen kultakypärää Raahessa kantaa numerolla kaksi lyövä Topi Hurskainen. Hän vaihteli Kouvolassa etenijää huikealla 88 prosentin tehoilla. Mies toi lisäksi pari juoksua.

Idästä saapuvien vieraiden tehokkain lyöjä on ollut tällä kaudella kokenut Sami Partanen, joka on paukutellut jo 40 juoksua. Se on seitsemän enemmän, kuin PattUn parhaalla (Ossi Meriläinen).

– Tulee olemaan varmaan aika tiukkaa vääntöä, aina Kiteetä vastaan ollut semmoista. Haettiin tärkeät kolme pistettä sieltä, mutta tiukkaa tulee olemaan tänään, Kolehmainen arvioi tiistai-illan koitosta.