Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Eh­dol­lis­ta ja sakkoja useista ri­kok­sis­ta

Vuonna 1971 syntynyt mies tuomittiin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa ampuma-aserikoksesta, törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja haitanteosta virkamiehelle 3 kuukauden ja 10 päivän ehdolliseen vankeuteen. Hänen koeaikansa päättyy 22.5.2019.

Ampuma-aserikokseen mies syyllistyi maalis-huhtikuussa 2016, kun hän oli ilman lupaa pitänyt hallussaan haulikkoa, kivääriä ja pienoiskivääriä sekä niihin sopivia patruunoita. Poliisi on takavarikoinut miehen aseet ja patruunat.

Rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja haitantekoon virkamiehelle mies syyllistyi toukokuussa 2016. Mies oli kuljettanut henkilöautoa yleisillä teillä nautittuaan ennen ajoa ja ajon aikana alkoholia niin, että hänen verensä alkoholipitoisuus on välittömästi ajon päättymisen jälkeen ollut 2,32 promillea. Mies oli ajanut humalassa klo 19.00 jälkeen illalla usean kilometrin pituisen matkan. Mies törttöili auton ratissa myös Saloisten Siwan pysäköintipaikalla. Hän oli peruuttanut alueella niin huolimattomasti, että hän oli ollut vähällä törmätä kuljettamallaan henkilöautolla pysäköintipaikalle saapuneeseen toiseen ajoneuvoon.

Kun poliisi otti rattijuopon kiinni, ei mies suostunut kiinniotettavaksi suosiolla. Vastarinnan johdosta poliisimiehet joutuivat lopulta kantamaan hänet poliisiautoon.

Miehelle tuomittiin myös 55 päiväsakkoa, yhteensä 330 euroa. Mies tuomittiin myös ajokieltoon, jonka viimeinen voimassaolopäivä on 21.9.2017.