Ei ihan suun­ni­tel­mien mukaan – AS Moon hävisi ko­to­naan

AS Moonin Nico Mäki joutui jättämään kentän kymmenen minuuttia ennen loppua loukkaantumisen takia.
AS Moonin Nico Mäki joutui jättämään kentän kymmenen minuuttia ennen loppua loukkaantumisen takia.

AS Moon lähti lauantain kotiotteluun kapteeni Timi Knuutisen mukaan pitämään tempoa yllä ja pelaamaan palloa nopeasti liikkeelle. Ottelu kulki kaikkea muuta kuin raahelaissuunnitelmien mukaan ja RoPo vei pisteet Rovaniemelle 2-5 (0-3) -voitolla.

– Justiin päinvastoin mitä suunniteltiin. Muuttui keskiviikosta jolloin puolustettiin hyvin. Nyt oli ihan paskaa, Knuutinen tylytti pelin jälkeen.

Taitava vierasjoukkue sai ensimmäisellä jaksolla pelata rauhassa ja tulosta syntyi. Kahdesta rankkarimaalista ja yhdestä raahelaisten omasta maalista vieraiden oli helppo lähteä nauttimaan tauolle.

Tauon jälkeen AS Moon haki kavennusta. Vieraiden pakka makasi alhaalla ja näytti pitkään kestävän AS Moonin yritykset. Tuloksena oli ylärimaa ja avopaikoista huonoja laukauksia. Lopulta palkinto tuli, kun Teemu Aittola laukoi maalivahdin torjuman pallon verkkoon 69 minuutilla.

Toiveet lisämaaleista ja noususta voittotaisteluun karisivat muutama minuuttia myöhemmin RoPon iskettyä jo neljännen maalin. Kymmenen minuuttia ennen loppua RoPo iski viidennen ja lisäajalla AS Moonin Juho Heiskanen kaunisteli lukemia raahelaisten toisella maalilla.

AS Moonilla oli varsinkin toisella jaksolla paljon hyviä paikkoja maaleihin. Ei vain uponnut, voisi perinteisellä jalkapalloslangilla todeta. RoPo oli tehokkaampi. Toisella jaksolla oli kaksi hyökkäystä ja syntyi kaksi maalia.

– Paikkoja oli taas. Luotetaan jo liikaa, että tehdään. Meni viisi omiin ja ei me ihan kaikkeen pystytä. Kaksi tuli pilkulta ja niille ei nyt voi mitään, Knuutinen sanoi.

RoPon voitto nosti joukkueen sarjassa AS Moonin edelle ja raahelaiset putosivat III-divarin viimeiseksi. Tilanne ei paljoa lämmitä.

– Jotakin pitää alkaa tekemään. Keskiviikkona oli hyvä peli ja tänään oli tarkoitus olla hyvä pisteidenkin valossa, mutta meni vain huonompaan suuntaan. Näin ei vain voi jatkua. Kyllä me osataan pelata ja tiedetään se. Rentous puuttuu ja yritetään vängällä pelata, Knuutinen totesi.