Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Elin­voi­mai­suus on monen tekijän tulos

Kivijalkakauppojen saranoihin kaivataan liikettä riippumatta siitä, missä Prisma sijaitsee.

Arinan ilmoitus uuden Prisman rakentamisesta Mettalanmäelle herätti henkiin keskustelun Raahen keskustan elinvoimaisuudesta. Myös Raahen Seudun nettigallupissa kysymys Prisman muuton autioittavasta vaikutuksesta Raahen kaupunkikeskustaan aiheutti suurimman vastaustulvan aikoihin.

Vastaajien mielipiteet jakautuivat tasaisesti kolmeen osaan. Kolmasosa katsoi, että muutosta voivat hyötyä sekä Arina että ydinkeskusta. Toinen kolmannes uskoo, että Arinan imu tyhjentää keskustan, ja viimeisen kolmanneksen mielestä kaupungin keskusta voi pysyä elinvoimaisena ilman Prismaakin, jäähän kiinteistöön kuitenkin S-market.

Varmaa on, että Arinan rakentamispäätös vaikuttaa Raahen liikekeskustan asemakaavan toteutumiseen, sillä siinä nykyiselle Prismalle oli suunniteltu laajennusosaa. Tosin kaavahankkeesta vetäytyi jo aiemmin Kiinteistöosakeyhtiö Raahen Laivurinkatu 26, joten kaavoitusaloitteen käynnistäjistä on käytännössä jäljellä enää Raahentienoon Osuuspankki.

Keskustan vilkkaus tai tyhjyys ei ole pelkästään Arinan varassa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.