Tilaajille

Ensin hän ompeli vaat­tei­ta ka­ve­reil­le Pat­ti­joel­la

Ritva-Liisa Pohjalainen ompeli vaatteita Pattijoella kavereilleen jo kouluaikana. Ne näyttivät erikoisilta. Ne viitoittivat hänen tietään kuuluisaksi vaatesuunnittelijaksi ja lasitaiteilijaksi. – Yksikään teos ei synny, ellet itse päätä, että se on valmis jonain päivänä, hän sanoo. Juttu julkaistu alun perin 13.3.2019.

Maestro Mariano Moro ja amerikkalainen naispuhaltaja Amber Hauch työstävät Ritva-Liisa Pohjalaisen kanssa isoja kaarevia lasiteoksia Muranossa. Meitä on moneksi ja meidät voi nähdä hauskasti näin. Tämän Yhdessä-teoksen Ritva-Liisa Pohjalainen teki tilaustyönä Kuopion Energialle. Se sijaitsee Kuopion Energian uudisrakennuksen aulassa. Ritva-Liisa Pohjalainen viimeistelee teostaan Muranossa. Tässä on Ritva-liisa Pohjalaisen Elämänpuu. Se on tehty yyhteistyössä Maestro Mariano Moron ja Amber Hauchin kanssa Muranossa, Italiassa 2017. Teos on työstetty oksa kerrallaan kuumasta lasista Ritva-Liisan savimallin mukaan. Viimeistelyssä on käytetty ”battuto ”käsin kaiverrusta ja hiekkapuhallusta savimallin mukaan. Kevään taikaa -teos on tehty  yhteistyössä Maestro Mariano Moron ja Amber Hauchin kanssa Muranossa, Italiassa 2017. Monivärikerros teos on syntynyt monen puhaltajan yhteistyönä. Jäähdytys on kestänyt lähes kaksi viikkoa. Sen jälkeen se on hiottu ja kiillotettu.
Maestro Mariano Moro ja amerikkalainen naispuhaltaja Amber Hauch työstävät Ritva-Liisa Pohjalaisen kanssa isoja kaarevia lasiteoksia Muranossa.
Maestro Mariano Moro ja amerikkalainen naispuhaltaja Amber Hauch työstävät Ritva-Liisa Pohjalaisen kanssa isoja kaarevia lasiteoksia Muranossa.
Kuva: Antti Raatikainen

Ritva-Liisa Pohjalainen on tehnyt muotoilijana lähes kaiken mitä ajatella saattaa. ”Tyttö Suomesta” on muuttanut käsitystä taiteesta niin Kiinassa kuin Italiassa.

Hän on nainen, joka on ikuistettu postimerkkiin, hänellä on kunniatohtorin arvonimi, hän on napsinut tuotemuotoiluvoittoja, ja ennen muuta hän on toteuttanut itseään eikä malta lopettaa.