Mainos

Eril­lis­ta­lo taipuu moneksi

Moderneja, pieniä taloja, joiden jälleenmyyntiarvo säilyy

Kempeleläiset Anni ja Panu Väyrynen ovat asuneet Kempeleen Linnakankaan ytimessä sijaitsevassa Rakennuspalvelu Kokon erillistalossaan heinäkuusta 2019 lähtien.
Kempeleläiset Anni ja Panu Väyrynen ovat asuneet Kempeleen Linnakankaan ytimessä sijaitsevassa Rakennuspalvelu Kokon erillistalossaan heinäkuusta 2019 lähtien.
Kuva: Rakennuspalvelu Kokko

Kempeleläiset Anni ja Panu Väyrynen ovat asuneet Kempeleen Linnakankaan ytimessä sijaitsevassa Rakennuspalvelu Kokon erillistalossaan heinäkuusta 2019 lähtien. Kahden vanhemman lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta. Vanhan kodin myynnin jälkeen he ovat kotiutuneet hyvin erillistaloon.

”Tässä on kaksi isoa makuuhuonetta ja pienempi työhuone. Perheen kanssa vietetään aikaa pääosin olohuone-keittiössä”, Väyryset esittelevät.

Perhe ei halunnut muuttaa pois tutulta alueelta ja lasten koulujen ääreltä. Koska sopivia isoja vuokra-asuntoja ei markkinoilla ollut, Väyryset kiinnostuivat erillistalosta uutena asumisen muotona. Perhe myöntää, että alun alkaen heitä jännitti, kuinkahan elämä tulee sujumaan pienissä neliöissä usean lapsen kanssa. Arki on kuitenkin toimivuudellaan yllättänyt iloisesti.

”Mahtuu, kun ei haali liikaa tavaraa”, Anni Väyrynen hymyilee.

Omat seinät, mutta taloyhtiön yhteisöllisyys

Erillistalot sijaitsevat omina erillisinä yksiköinään, aivan niin kuin omakotitalot. Jokaisessa talossa on lisäksi oma pieni pihamaa, mutta tontin omistaa taloyhtiö. Se myös huolehtii kiinteistön huollosta, lumitöistä ja jätteistä, kuten kerros- tai rivitaloissakin. Taloyhtiön kulut maksetaan kuukausittain yhtiövastikkeesta. Väyrysillä vastike on 180 euroa kuukaudessa. Yhteisistä asioista sopiminen käy kätevästi taloyhtiön WhatsApp-ryhmän kautta.

”Kyllä sanoisin, että tällaiselle perusasukkaalle se taloyhtiö on aika hyvä vaihtoehto. On ne yhteiset jutut, kiinteistöhuolto käy eikä tarvitse itse huolehtia”, Panu Väyrynen pohtii.

Omat ulkoseinät ovat lapsiperheessä tärkeä juttu. Lapset saavat melskata ja olla äänessä ilman, että naapurit häiriintyvät. Väyryset pitävät isona plussana myös puolilämmintä varastotilaa sekä sitä, että omaan isoon, etupihalla sijaitsevaan autokatokseen mahtuu kerralla kaksikin autoa.

”Kun tulet vaikka kaupasta ruokakassien kanssa, pääset suoraan autolta kotiovelle. Ei tarvitse jättää autoa yhteiseen, erilliseen autokatokseen”, Panu Väyrynen mainitsee.

Erillistalo on kuin omakotitalo, mutta halvempi, huolettomampi ja helpompi!

Väyrysten mielestä erillistalo taipuu moneen elämäntilanteeseen. Se on hyvä vaihtoehto ensiasunnoksi, pienen lapsiperheen kodiksi tai vaikka eläkeläisen loppuelämän taloksi. Erillistalo on erinomainen myös silloin, kun haaveilee omakotitalosta, mutta budjetti ei taivu niin suureen taloudelliseen hankintaan.

”Esimerkiksi tässä on paljon muitakin lapsiperheitä. Naapurissa on myös lapseton sekä eläkeikää lähestyvä pariskunta. Taloyhtiössä voi olla monenkokoisia asuntoja, jotka taipuvat moneen tarpeeseen”, Panu Väyrynen kuvailee omaa, seitsemän taloutta käsittävää taloyhtiötään.

Anni Väyrynen pohtii erillistalojen olevan tärkeä osa tulevaisuuden asumista.

”Moderneja, pieniä taloja, joiden jälleenmyyntiarvo säilyy”, hän vinkkaa.

”Tässä on kaksi isoa makuuhuonetta ja pienempi työhuone. Perheen kanssa vietetään aikaa pääosin olohuone-keittiössä”, Väyryset esittelevät.
”Tässä on kaksi isoa makuuhuonetta ja pienempi työhuone. Perheen kanssa vietetään aikaa pääosin olohuone-keittiössä”, Väyryset esittelevät.
Kuva: Rakennuspalvelu Kokko

Rakennuspalvelu Kokko on hyvän maineensa veroinen

Rakennuspalvelu Kokosta Väyrysillä on pelkästään hyvää sanottavaa. Yhteistyö rakennusaikana sujui moitteettomasti ja perhe pääsi vaikuttamaan asunnon sisätilojen ilmeeseen, vaikka hyppäsikin mukaan projektiin aika myöhäisessä vaiheessa.

”Työhuone oli osa keittiötä ja se muutettiin omaksi erilliseksi huoneekseen”, Panu Väyrynen antaa esimerkin.

Rakennuspalvelu Kokko oli pariskunnalle ennestään tuttu yritys. Perhe on päässyt läheltä seuraamaan yrityksen huolellista jälkeä ja onnistuneita lopputuloksia.

”Mutta kyllähän sitä, kun itselle rakennetaan, katsoo paljon tarkemmasta näkökulmasta. Täytyy sanoa, että todella tyytyväisiä olemme olleet. Ja aina on saanut kysyä, jos on ollut jotain asiaa.”

Väyrysen perheen nykyiseen elämäntilanteeseen erillistalo sopii loistavasti. He viihtyvät taloyhtiössä, ja kun ympäristökin on entuudestaan tuttu, lapsilla ja koko perheellä on hyvä olla. Suuria hankkeita pelkäämätön perhe on iloinen löytäessään Rakennuspalvelu Kokon palvelut.

”Varmasti tehdään yhteistyötä Kokon kanssa jatkossakin, kun tarvetta tulee. Lämpimästi voidaan suositella, on kyllä maineensa veroinen”, Väyryset toteavat.

Tutustu myynnissä oleviin kohteisiin 

www.rakennuspalvelukokko.fi

Ota yhteyttä rakentajaan:

Pekka Kokko, 044 562 1337

pekka@rakennuspalvelukokko.fi