Mainos

Ethän maksa liikaa pu­he­lin­liit­ty­mäs­tä­si?

Puhelinliittymä on nykypäivänä käytännössä välttämätön kuukausittainen kulu lähes kaikille suomalaisille.

-

Puhelinliittymä on nykypäivänä käytännössä välttämätön kuukausittainen kulu lähes kaikille suomalaisille. Liittymäpaketteja löytyy kuitenkin markkinoilta moneen eri lähtöön, eikä pari vuotta sitten valittu liittymä enää välttämättä vastaa täysin nykyisiä tarpeita. Monet meistä maksavatkin omasta liittymästään enemmän kuin olisi tarpeen – joko omaamalla liian suuren liittymäpaketin, tai käytön mukaan veloitettavan liittymän joka tulee kokonaisuudessa kalliimmaksi kuin paketti.

Millainen liittymä kannattaa valita?

Oikean liittymän valinta ei aina ole helppoa. Sama liittymä kuitenkin on harvoin sopiva kaikille käyttäjille; yksi tarvitsee 200mbit/s -nopeudella varustettua nettiliittymää rajattomalla datapaketilla, kun taas toiselle voi riittää käytön mukaan laskutettava liittymä ilman nettiä. Koska tarpeet vaihtelevat suuresti, on myös liittymäpaketeissa suuria eroja.

Siinä missä puheminuutit ovat melko helppoa päättää, voi netin nopeuden valinta tuottaa päänvaivaa. Yleisesti voidaan kuitenkin todeta, että 1mbit/s -nopeudella varustettu liittymä riittää sähköpostin ja uutisten lukemiseen, 10mbit/s musiikin kuunteluun ja 100mbit/s lähes kaikkeen muuhun. Alueellisia eroja kuitenkin on; syrjäseuduilla liittymät harvoin toimivat maksiminopeudella. 

Liittymätarjouksia kannattaa seurata säännöllisesti

Vaikka oma liittymäpaketti vastaisikin tarpeita, kannattaa liittymien suhteen silti pitää silmät auki. 

Operaattorit taistelevat asiakkaista kiivaasti, ja liittymätarjoukset vaihtuvat tämän myötä tiuhaan tahtiin. Viimeisimmät liittymätarjoukset kannattaa tarkastaa parin kuukauden välein Puhelinliittymä.net -sivustolta, jonne Suomen suurimpien operaattorien uusimmat liittymätarjoukset päivittyvät automaattisesti. Liittymien vertailu onnistuu kätevän vertailutaulukon avulla, ja uuden liittymän pääsee tilaamaan operaattorin sivuille suoraan taulukon kautta. 

Uuden liittymän tilaaminen vie aikaa yleensä vain muutaman minuutin, joten pienikin hinnanalennus kannattaa käyttää hyväksi!