Etu­ajo-oi­keus muuttui Ou­lun­tiel­lä

Palokunnankadulla ajavilla on nyt etuajo-oikeus. Pakettiauton täytyy väistää liikennettä toisin kuin ennen.
Palokunnankadulla ajavilla on nyt etuajo-oikeus. Pakettiauton täytyy väistää liikennettä toisin kuin ennen.

Ouluntien ja Palokunnankadun risteykseen on tullut uusi liikennejärjestely.

Jos ajat Ouluntietä Oulun tai Pattijoen suunnasta Raaheen, tulee sinun antaa tietä Palokunnankadulla ajavalle liikenteelle. Uusi kolmio sijaitsee hieman Lybeckerin opiston jälkeen tulevassa risteyksessä, jonka jälkeen Ouluntie muuttuu yksisuuntaiseksi Brahenkaduksi.

Raahen kaupungin kunnossapidon työpäällikkö Sanna Kelhä uskoo, että uuden liikennejärjestelyn syynä on ollut kansalaisten palaute.

– On tosi asia, että Ouluntiellä ajetaan ylinopeutta jatkuvasti. Uuden etuajo-oikeuden seurauksena liikenteen on pakko jarruttaa Ouluntiellä risteykseen. Olemme miettineet painattaa tiehen myös tärinäraidat, että kolmio tulisi huomatuksi, kertoo Kelhä.

Uuden liikennejärjestelyn seurauksena Palokunnankadulle on tullut töyssy eli korotettu liikennehidaste.

– Sen tarkoituksena on hidastaa liikennettä Palokunnankadulla, kun ajetaan kaupungista päin sairaalaan. Uuden kolmion ja liikennehidasteen toivotaan toimivan yhdessä niin, että risteyksen nopeudet saadaan kuriin molemmilta suunnilta.

Raahessa koulut alkavat elokuun 8. päivä.

Palokunnankadun ja Ouluntien risteyksen kautta kulkee monia pieniä oppilaita Keskuskouluun ja läheisiin päiväkoteihin. Myös Merikadun koulun, Raahen lukion ja Lybeckerin opiston opiskelijat päätyvät päivittäin risteyksen läpi opinahjoihinsa.

Tällä hetkellä katukuvasta puuttuu vielä suojateiden merkkiviivoitus.

– Suojateiden viivoitukset piirretään syksyn aikana. Nyt risteyksessä operoidaan liikennemerkeillä, jotka näyttävät suojateiden kohdat.

Kelhä uskoo, että uusi liikennejärjestely tulee yllättämään vielä monet autoilijat.

– Varsinkin sellaisen, joka on kulkenut alueen läpi kauan. Toivoisin, että autoilijat oppisivat nyt hiljentämään hyvissä ajoin risteykseen tultaessa.

FAKTA

Ouluntie

Muutokset liittyvät laajaan Palokunnankadun alueen peruskorjaukseen, jossa uusitaan kantakaupungin vesiverkkoa, kuntatekniikkaa ja päällystetään teitä uuteen uskoon.

Palokunnankadun remontille annettiin työlupa yli kolme vuotta sitten, mutta se viivästyi kaavavalituksen vuoksi.

Ouluntien peruskorjaus välillä Brahenkatu-Lukiokatu tehtiin toimimattoman kuivatuksen vuoksi.

Ouluntien risteys valmistuu kuluvan syksyn aikana.