Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

EU-ui­ma­ran­ta kärsii hanhien ulos­tees­ta

Pitää myös ymmärtää, että Raahen kaupungin keinot valkoposkihanhien hätistämiseksi ovat kovin rajalliset.

Raahen kaupungin alueen vilkkain yleinen uimaranta, Pikkulahden uimaranta, on jälleen vallattu. Asialla ovat valkoposkihanhet. Tilannetta viime vuosina tuskailleiden uimareiden mielestä valkoposkihanhien määrä Pikkulahdella on jälleen suurempi kuin edellisvuonna.

Raahen Seudun toimitukseen on tullut yhteydenottoja kuvien kera valkoposkihanhista Pikkulahdessa ja rantahiekalla. Paikallislehteä on pyydetty reagoimaan tilanteeseen, koska Raahen kaupunki ei näytä tekevän tilanteelle mitään. Kaupunkilaisten mielestä on väärin, että uimarit on syrjäytetty paikkakunnan ainoalta EU-rannalta lintujen toimesta. "Ovat kakanneet koko rannan omaksi reviirikseen", kirjoittaa eräs toimitukseen yhteyttä ottanut.

Ihmisten ärtymys on ymmärrettävää, mutta pitää myös ymmärtää, että Raahen kaupungin keinot valkoposkihanhien hätistämiseksi ovat kovin rajalliset. Raahen Seutu on kirjoittanut ongelmasta niin kesällä 2021 kuin kesällä 2022.

Keväällä 2021 kaupunki anoi Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselta lupaa käyttää koiria valkoposkien häätämiseen uimarannoilta, mutta ely-keskukselta ei tullut mitään vastausta anomukseen siihen mennessä, kun toimeen olisi pitänyt jo ryhtyä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.