EU:n ruo­ka-apua jaetaan Sii­ka­joel­la lauan­tai­na

Siikajoella jaetaan lauantaina EU:n ruoka-apua vähävaraisille. Tänä vuonna ruokaa on jaettu edellisen kerran keväällä. Nyt jaettavaksi tulee noin 1 100 kiloa ruokaa.

– Siitä tulee reilut sata täydellistä pussia. Tarkkaa pussimäärää on vaikea sanoa, sillä isommat perheet saavat ruokaa vähän enemmän. Pussit annetaan perhekoon mukaan, kertoo SPR:n Siikajoen osaston puheenjohtaja Anne Heilala-Tervo.

SPR on jakanut Siikajoella EU:n ruoka-apua jo useamman vuoden ajan. Heilala-Tervo sanoo, että kysyntää EU:n ruoka-avulle on joka vuosi.

– Tuntuu, että tarve on aika suuri. Sen takia olemmekin halunneet jakaa ruokaa kaksi kertaa vuodessa. Vähävaraisuus ei ole vain isompien kaupunkien ongelma vaan koko Suomen.

Ruokaa jaetaan vähävaraisille, kuten lapsiperheille, työttömille eläkeläisille, maahanmuuttajille ja vähävaraisille opiskelijoille. Heilala-Tervo huomauttaa, että vähävaraisuutta on ihan kaikissa elämäntilanteissa.

– Siksi emme rajaa ketään pois.

EU:n ruoka-apu sisältää pääasiassa kuivaruokaa, kuten makaronia, sämpylä- ja vehnäjauhoja, puurohiutaleita, mysliä, hernekeittoa ja maitojauhetta. Heilala-Tervo kertoo, että tänä vuonna mukaansa saa myös Marttojen koostaman reseptivihkosen, jossa kerrotaan, mitä kaikkea hyvää EU:n ruokakassista saakaan valmistettua.

– Siinä on hyviä reseptejä, joita kannattaa käyttää.