Fin­lan­dia-raa­ti jälleen koolla Raa­hes­sa

Finlandia-palkinto on Suomen merkittävin kirjallisuuspalkinto, joka myös näkyy lainaustilastoissa ja kirjakauppojen myynnissä.
Finlandia-palkinto on Suomen merkittävin kirjallisuuspalkinto, joka myös näkyy lainaustilastoissa ja kirjakauppojen myynnissä.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen kirjaklubi ja Raahen kaupunginkirjasto järjestävät tänäkin vuonna Finlandia-raadin.

Raati kokoontuu Raahen pääkirjastolle tiistaina 26.11. kello 18 esittelemään tämänvuotisia kaunokirjallisia teoksia ja oletettavissa on, että myös valistuneita veikkauksia voittajista tehtäneen.

Yleisökin voi tehdä oman arvauksensa voittajasta, oikein arvanneilla on mahdollisuus voittaa ikuiseksi omaisuudekseen tämän vuoden Finlandia-voittajateos. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.

Finlandia-palkinnosta kisaa kuusi ehdokasta: Monika Fagerholm: Kuka tappoi bambin? (Teos), JP Koskinen: Tulisiipi (Like), Hanna-Riikka Kuisma: Kerrostalo (Like), Mikko Rimminen: Jos se näyttää siltä (Teos), Pajtim Statovci: Bolla (Otava) ja Johanna Venho: Ensimmäinen nainen (WSOY).

Ehdokasvalinnat 150 kirjasta teki kolmihenkinen raati, johon kuuluivat Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís, elokuvatuottaja Rimbo Salomaa Solar Filmsistä ja Suomalaisen kirjakaupan myymäläpäällikkö Anne Ikonen Joensuusta.

Voittajan valitsee Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. 30 000 euron arvoinen palkinto julkistetaan 27. marraskuuta.

Finlandia-palkinto on Suomen kirjasäätiön jakama ja sitä on jaettu vuodesta 1984 lähtien.

Viime vuonna kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon sai Olli Jalonen teoksellaan Taivaanpallo.