Funky Hallin ryhmät lois­ti­vat Vaa­sas­sa

Aikuisista tanssijoista koostuva hip hop -pienryhmä esitti Vaasassa Elämänkoulun niin mainiosti, että sai siitä tsemppipalkinnon. Funky Hallin 17 tanssijaa esiintyi show-muodostelmana. Rituaali-esitys noteerattiin tsemppipalkinnolla. Saman esityksen voi nähdä Funky Hallin näytöksissä Raahessa joulukuussa.
Aikuisista tanssijoista koostuva hip hop -pienryhmä esitti Vaasassa Elämänkoulun niin mainiosti, että sai siitä tsemppipalkinnon.
Aikuisista tanssijoista koostuva hip hop -pienryhmä esitti Vaasassa Elämänkoulun niin mainiosti, että sai siitä tsemppipalkinnon.

Funky Hallin aikuisten tanssiryhmät loistivat Vaasan tanssitapahtumassa.

Kaksi Heini-Maria Ekoluoman koreografioimaa ja ohjaamaa Funky Hallin esitystä sai tsemppipalkintoja viikonloppuna Vaasa Dance Challenge -tanssitapahtumassa.

Raahessa toimivasta tanssiyhdistyksestä Funky Hallista osallistui tapahtumaan 17-henkinen aikuisten ryhmä ja 7-henkinen pienryhmä. Pienryhmän jäsenet tanssivat myös isommassa ryhmässä.

Vaasan tanssitapahtuma on katselmus, jossa esityksiä ei laiteta järjestykseen, mutta tuomaristo palkitsee esityksiä kunniakirjoilla, tsemppi -tavarapalkinnoilla ja stipendeillä. Tapahtumassa oli mukana noin 70 esitystä.

Aikuiset2 EK -ryhmän hip hop -pienryhmän tanssiesityksen nimi oli ”Elämänkoulu” ja show-muodostelman ”Rituaali”.

– Viime vuonna osallistuttiin Vaasan tapahtumaan yhdellä ryhmällä ja saatiin tsemppipalkinto. Ei näitä joka kerta kyllä saada. Se yllätti, että molemmat ryhmät palkittiin. He vetivät kyllä parhaat vedot näissä esityksissä, kiittää Funky Hallin puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja Heini-Maria Ekoluoma tanssiryhmiään.

Palkintojen arvoa nostaa se, että Funky Hallin aikuisten ryhmä tanssi Vaasassa +15v-sarjassa, jossa on paljon enemmän ja paljon nuorempia harrastajia kuin aikuisten sarjassa. Vaasassa esiintynyt Funky Hallin raahelaisten aikuisten ryhmä koostuu 35–58-vuotiaista naisista.

Palkintojenjakotilaisuudessa hip hop -pienryhmää kehuttiin ryhmälle sopivasta koreografiasta ja aidosta esiintymisestä.

Show-muodostelman esityksessä mainesanoja sai mielenkiintoinen koreografia, joka piti katsojan otteessaan alusta loppuun.

Hip hop -esityksessä on suomalaista hip hopia ja show-ryhmällä useita erilaisia kappaleita, muun muassa teknoa ja elokuvamusiikkia.

Tsempattu ryhmä on alkanut toimia Heini-Maria Ekoluoman mukaan aika lailla vasta. Se koostuu työssäkäyvistä aikuisista naisista, jotka hakevat tanssista liikuntaa ja elämäniloa. Muutama jäsenistä on harrastanut tanssia lapsesta saakka, mutta osa on aloittanut täysin alkeista aikuisiällä.

– Onkin ollut hauskoja treenejä. Aikuisella naisella on kova sisäinen motivaatio. Nämä ovat nälkäisiä treenaajia, Heini-Maria Ekoluoma kertoo.

Aikuisten tanssiharrastukseen kuuluu, että toiset oppivat koreografian nopeammin kuin toiset. Ohjaajan mukaan koreografian oppimisnopeus ei kerro tanssitaidosta.

– Jos koreografia ei jää muistiin, on ehkä muutakin muistamista.

Aikuisten ryhmä on treenannut esityksiään kesän ja syksyn ajan kerran viikossa. Ennen tapahtumaa harjoituksia oli välillä pari kertaa viikossa.

Funky Hallissa tanssii nykyisin 200–250 harrastajaa. Ekoluoman mukaan kaksikolmasosaa heistä on lapsia ja alle 16-vuotiaita.

Raahesta kotoisin oleva Heini-Maria Ekoluoma on itse aloittanut tanssin 14-vuotiaana. Nyt hän on 33-vuotias tanssiopettaja ja tanssinut 19 vuoden ajan.

Voitokkaat esitykset voi nähdä Raahesalissa joulukuussa, kun Funky Hall pitää näytöksiään 16.–17.12.

Fakta

Funky Hall

Aikuiset2 EK -ryhmät on tarkoitettu yli 30-vuotiaille jatkotason tanssijoille.

EK-ryhmät on tarkoitettu tanssijoille, jotka haluavat intensiivisellä treenillä kehittää itseään tanssin eri osa-alueilla ja osallistua tapahtumiin ja kilpailuihin kauden 2019–2020 aikana.

Aikuisryhmän hakijoilta edellytetään usean vuoden tanssi- tai voimistelutaustaa ja kykyä sitoutua säännöllisiin harjoituksiin.

Funky Hall ottaa juuri nyt uusia tanssijoita riveihinsä. Aikuiset2 EK -ryhmien valintatilaisuudet järjestetään keskiviikkoiltana 30.10. Ryhmään on ollut ennakkoilmoittautuminen.

Show-tanssiryhmän vakiotreenit ovat syyskaudella maanantaisin ja keskiviikkoisin sopimuksen mukaan, latino show -ryhmän treenit sovitaan valmentajan kanssa.

Omien tuntien lisäksi tanssijalta edellytetään säännöllistä harjoittelua myös muilla tanssitunneilla.