Haki autonsa hu­ma­las­sa po­lii­si­ase­man pihasta

Mies haki autonsa Raahen poliisiaseman pihasta Ratsukadulle ja ajoi lyhyellä matkallaan penkkaan ainakin kerran.
Mies haki autonsa Raahen poliisiaseman pihasta Ratsukadulle ja ajoi lyhyellä matkallaan penkkaan ainakin kerran.
Kuva: Vesa Joensuu

55-vuotias raahelaismies on tuomittu Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa 50 päiväksi vankeuteen liikennerikoksista.

Ajokortiton mies oli helmikuussa lähtenyt hakemaan henkilöautoaan aivan naapurissa olleen Raahen poliisiaseman pihasta. Lyhyellä matkallaan Ratsukadulle hän oli Kummatinkadulla suistunut autollaan tien oikeassa reunassa olleeseen lumipenkkaan ainakin yhden kerran.

Miehen kuljettaman henkilöauton tuulilasi on ollut jään ja lumen peitossa. Todistaja oli nähnyt hänen ajavan väärällä kaistalla.

Poliisi mittasi miehen verestä ajon jälkeen alkoholia yli 2 promillea.

Mies väitti nauttineensa alkoholia vain vähän ennen ajoa. Sen sijaan hän oli alkanut juoda vasta pysäköityään autonsa aivan poliisiaseman vieressä olevalle Ratsukadulle. Myös poliisi oli nähnyt hänen juovan alkoholia ennen mittausta.

Oikeus otti hänen jälkijuontinsa huomioon laskiessaan veren ajonaikaista alkoholipitoisuutta ja arvioi ajonaikaisen humalatilan 1,2 promilleksi.

Mies syyllistyi oikeuden mukaan törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Törkeissä rattijuopumustapauksissa on ollut tapana tuomita ensisijaisesti vankeuteen. Mies on tuomittu aiemmin yhdyskuntapalvelurangaistuksiin, mutta hän ei ole kyennyt suorittamaan niitä loppuun.

Miehen saama ajokielto päättyy 23. kesäkuuta ensi vuonna.