Hal­le-Gooik jatkoon Raahen tur­nauk­ses­ta

UEFA Futsalin Cupin Main round-turnaus päättyi belgialaisjoukkueen juhliin.

Jatkopaikan ottanut Halle-Gooik kohtasi päätösottelussa Sievi Futsalin, joka laittoi belgialaiset ahtaalle. AS Moonin Ari Jortama ja Vesa Iivonen olivat organisoimassa hienosti
Jatkopaikan ottanut Halle-Gooik kohtasi päätösottelussa Sievi Futsalin, joka laittoi belgialaiset ahtaalle.
Jatkopaikan ottanut Halle-Gooik kohtasi päätösottelussa Sievi Futsalin, joka laittoi belgialaiset ahtaalle.

Futsal Project Halle-Gooik oli UEFA Futsalin Cupin paras joukkue ja eteni 16 parhaan joukkoon voittamalla Raahessa pelatun turnauksen.

Kolmesta ottelusta kolme voittoa ja ei yhtään maalia omaan verkkoon.

–Erittäin onnellinen nollaan päästettyyn maaliin, joka on futsalissa vaikeaa, belgialaisten valmentaja Juan Zamora totesi.

Turnauksen päätösottelussa Halle-Gooik kohtasi Sievi Futsalin, joka laittoi turnausvoittajan ahtaalle.

Aikaisemmat ottelunsa selvästi 8–0 ja 6–0 voittanut Halle-Gooik päätti turnauksen 2–0 (1–0) voittoon.

–Mahtavasti kaivettiin fiilis tähän peliin. Kahdessa aikaisemmassa ottelussa se ei ollut siellä missä sen piti olla, kolme maalia turnauksessa tehnyt Sievin Juho Väinälä kertoi.

Sievi oli kentällä aivan eri luokkaa, kuin saksalaista Regensbugia ja sveitsiläistä Minervaa vastaan pelatuissa otteluissa.

Sievillä oli ottelussa hyviä tilaisuuksia rikkoa Halle-Gooikin nolla, mutta maalit jäivät tekemättä.

–Se on se ero meidän ja seuraavan tason välillä, Sievin valmentaja Vladimir Jovanović kommentoi maalipaikkojen hyödyntämistä.

Aikaisemmissa otteluissa maaleja mättänyt Halle-Gooik osui vain kahdesti.

Iso tekijä oli Sievin maalivahti Miika Toivola, joka otti ottelussa useita tärkeitä torjuntoja ja päästi taakseen vain yhden.

–Pidettiin kahdessa maalissa ja hyvänä päivänä olisi voitu voittaa. Oli meillä paikkoja, mutta jos on rehellinen, niin oli vastustajalla vielä enemmän, Väinälä sanoi.

Tiukka ottelu oli loistava huipennus neljän päivän ja kuuden ottelun turnaukseen.

Halle-Gooik ratkaisi pelin vasta toiseksi viimeisellä minuutilla, kun liivillisellä maalivahdilla tasoitusta hakenut Sievi menetti pallon ja Leitaõ sinetöi 2-0 voiton tyhjiin.

–Kahdensadan prosentin tunnustus joukkueelle taistelusta. Aggressiivista pelaamista mitä halutaankin, Jovanović kiitteli.

UEFA Futsal Cupin pelit toivat Raahen liikuntahallin parketille vauhtia ja taitoa, jota ei helposti löydä omasta liigasta.

–Sieltä ei löydy joukkueita, jotka noin kovalla temmolla liikuttaisi palloa. Mahtava tilaisuus päästä testaamaan itseä, Väinälä sanoi.

Sievin saldoksi jäi lopulta vain avausottelun tasapeli.

Halle-Gooikin ja suomalaisten väliin sijoittuivat Regensburg ja Minerva. Saksalaiset ottivat kakkossijan voitettuaan Minervan lauantaina 4–2.

–Iso askel meille. Seura on vain kaksi vuotta vanha. Tehdään kovaa työtä ja tullaan vahvempina takaisin, Regensburgin Andre Caro sanoi.

Ottelut tarjosivat näyteikkunan mitä futsal on eurooppalaisella huipputasolla. Varsinkin Halle-Gooik oli loistava esimerkki miten futsalia pelataan.

–Tosi hyvin liikuttivat palloa pienessä tilassa. Vaikka kuinka tuli prässiä, niin pääsivät syöttelemällä pois, futsalia itsekin pelannut Tero Alanen totesi.

UEFA Futsal Cupin järjestelyissä Sievi Futsal teki yhteistyötä raahelaisen AS Moonin kanssa.

Kaksi pientä seuraa onnistuivat ponnisteluissaan mainiosti.

–Minun mielestä sujui tosi hyvin. Pieniä huomautuksia tuli, mutta yllättävänä kivuttomasti lopulta sujui, AS Moonin puheenjohtaja Ari Jortama sanoi.

–Kun pelit lähti käyntiin, niin meni omalla painolla. Ennen kisoja aina jännittää, että onko kaikki kondiksessa, Jortama lisäsi.

Raahen liikuntahalli oli turnauspaikkana täydellinen. Logistiikka hallissa toimii paremmin kuin monessa muussa hallissa.

Yleisöä seurasi kolmen päivän aikana yhteensä noin kaksi tuhatta.

–Sievin edustajat olivat tyytyväisiä, että raahelaiset olivat tulleet katsomaan vierasjoukkueidenkin päiväpelejä, kun monesti niissä on vain parikymmentä katsojaa, Jortama kertoi.