Hyvä ajo­kau­si takana

Raahen UA juhli viikonloppuna mennyttä kautta sekä puolta vuosisataa.

Raahen UA:n Pertti Keski-Korsu on tuorein voittopokaalia nostanut seuran kuljettaja. Keski-Korsu varmisti autosuunnistuksen NEZ Beginner’s Cupin voiton viikonloppuna Ruotsissa.
Raahen UA:n Pertti Keski-Korsu on tuorein voittopokaalia nostanut seuran kuljettaja. Keski-Korsu varmisti autosuunnistuksen NEZ Beginner’s Cupin voiton viikonloppuna Ruotsissa.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen Urheiluautoilijat juhlivat lauantaina seuran 50-vuotista taivalta palkitsemalla kaudella menestyneitä kuljettajia ja seuran toimitsijoita.

– Kyllähän tässä saa olla ylpeä johtamansa seuran jäsenistä ja heidän saavutuksistaan, Raahen UA:n puheenjohtaja Annika Keski-Korsu toteaa.

Tuoreimmat voittopokaalit nosti autosuunnistuksessa menestynyt Pertti Keski-Korsu, joka varmisti viikonloppuna Pohjois-Euroopan alueen (NEZ) Beginner’s Cupin mestaruuden Ruotsin Upsalassa ajetussa viimeisessä osakilpailussa. Pertti Keski-Korsu oli NEZin yleisessä sarjassa 11.sta ja mukana Suomen joukkueessa voittamassa yleisen sarjan joukkuekisaa.

Laajimmalla rintamalla Raahen UA:n kuskit ovat kuluvan vuoden aikana tehneet tulosta rallisprintissä. Jarno Virta juhli Japan Motors Cupin voittoa ja SM-rallisprintissä luokkansa SM-hopeaa sekä Alue 1:n aluemestaruutta.

– Rallisprintin SM-sarjassa palkittiin tällä kaudella parikymmentä kuljettajaa kaiken kaikkiaan ja heistä neljä edustaa Raahen Urheiluautoilijoita, Keski-Korsu sanoo.

Meiju Viitanen oli SM-rallisprintin Suomi Cupin ja Alue 1:n hopeasijoilla. Pronssia ajoivat Pekka Keski-Korsu SM-rallisprintin 4WD-luokassa, Veijo Viitanen SM-rallisprintin senioreiden Suomi Cupissa ja Jukka Olkoniemi Alue 1:n senioriluokassa.

Asvalttiradalla parhaimpaan tulokseen ylsi Petri Rautio, joka ajoi Roadsport V8-luokan hopealle. Rallicrossissa vuoden 2018 Suomenmestari Ari Perkiömäen kausi oli lyhyt, mutta hyvä. Jurvan SM-osakilpailussa Perkiömäki oli toinen. Rally X Nordicin osakilpailuissa Perkiömäki ajoi semifinaaleihin Latviassa ja Kouvolassa.

Raahen UA kuljettajia on myös mukana kovaa vauhtia kasvamassa crosskartissa. Peppi ja Pinja Keski-Korsu sekä Justus Häkkinen ajavat kolmessa junioriluokassa ja helmikuussa Raahen UA järjestää kisat kotimaisemissa.

– Crosskartin talvisarjan kolmesta osakilpailusta kaksi ajetaan helmikuussa ensin Siikajoen moottoriurheilukeskuksessa ja heti seuraavana päivänä Raahessa Kiilun moottoriradan alueella, Keski-Korsu kertoo.

Kartingissa Miro Sippala ajoi uudessa luokassa ja osallistui syksyllä MM-kisoihin Alahärmän radalla. Sekä karting että crosskart tarjoavat hyvinkin nuorille mahdollisuuden nauttia moottoreista ja vauhdin hurmasta.

– Crosskart on kartingin rinnalla laji, jonka voi aloittaa jo 6-vuotiaana, Keski-Korsu kertoo.

Raahen UA:sta ja sen historiasta ei toki voisi puhua ilman jokamiesluokkaa. Jokkista seurassa on ajettu alusta alkaen ja seuran edustajat ovat vuosien saatossa ajaneet menestyksellä arvokisoissakin.

– Meidän kuskit on arvostettuja kilpakumppaneita ajotaitojensa sekä autojen rakentamistaitojensa vuoksi, Keski-Korsu kehuu.

Raahen UA:n voimavara on talkooväki, joka huolehtii muun muassa Kiilun radan kunnossapidosta.

– Jäsenten panos seuran eteen talkoilemalla rata-alueen kunnossapidossa sekä kisojen järjestämisessä on korvaamatonta. Ilman tätä panosta ei seura voi toimia eikä kehittyä, Keski-Korsu sanoo.

FAKTA

Palkitut

AKK:n hopeinen ansiomerkki: Mikko Sippala, Reijo Knuutila ja Risto Keski-Korsu.

AKK:n pronssinen ansiomerkki: Jani Ukura, Juha Hämeenkorpi, Pekka Keski-Korsu ja Petri Keski-Korsu.

AKK:n kultainen kilpailijamerkki: Ari Perkiömäki, Hopeinen kilpailijamerkki: Pekka Keski-Korsu, Pronssinen kilpailijamerkki: Jani Ukura, Juha Hämeenkorpi, Meiju Viitanen ja Veijo Viitanen.

50 vuotta

Raahessa autourheilu aloitti toimintansa 11.3.1969. Tuolloin perustettiin Raaheen ensimmäinen autourheiluseura, joka sai nimekseen Raahen Urheiluautoilijat Ry.

Perustamistilaisuudessa olivat paikalla Raimo Okkonen, Toivo Tuhkanen, Eero Ali-Lekkala, Seppo Salonen, Kalevi Käkelä, Voitto Hämeenaho ja Vesa Pihlajamaa.

Ensimmäinen autokilpailu pidettiin 30.3.1969 jäällä kaupungin rannassa.