Hyvä tais­te­lu ei kan­ta­nut enää toi­sel­la jak­sol­la

PattUn ykköspalkittu Timo Kallio ihmetteli ulkopelin virheiden määrää. Samaa ihmetystä oli ilmassa myös vieraiden kommentoijilla.
PattUn ykköspalkittu Timo Kallio ihmetteli ulkopelin virheiden määrää. Samaa ihmetystä oli ilmassa myös vieraiden kommentoijilla.
Kuva: Roy Viitanen

Pattijoen Urheilijoiden ja Sotkamon Jymyn toinen puolivälieräottelu oli värikäs ja yli kahden ja puolen tunnin näyteikkuna pesäpalloon. Ottelu tarjosi loistavia lyöntisuorituksia, hienoa ulkopeliä ja välillä molempien ulkopeli taas tarjosi virheillään mahdollisuuksia vastustajalle.

– Pojat löi hyvin, mutta käsistä annettiin aivan järjetön määrä juoksuja, PattUn ykköspalkittu Timo Kallio totesi.

Ulkopelin virheet oli mielessä myös Sotkamon ykköspalkitulla Niilo Piiponniemellä.

– Tänään tuli vastustajalle sai juoksuja mitä ihmeellisimmillä tavalla. Tuntui, että koko pitää pelata sisällä sata lasissa ja pelattiinkin hyvin. Omaa ulkopeliä voidaan paljonkin parantaa, Piiponniemi sanoi.

Ennen kaikkea Raahen pesäpallostadionilla riitti tunnelmaa ottelun alusta alkaen. Pudotuspelit olivat herättäneet keltamustien fanit ja ääntä riitti. Yleisön pettymykseksi Sotkamo otti jo toisen voittonsa 0-1 (5-5, 4-8) lukemin.

PattU pääsi ottelussa johtoon heti alussa, kun Sotkamo heitteli perjantain pelin tapaan harhoja kahdesti ja PattUlle juoksut toivat Timo Kallio sekä Jari Törmänen. Sen jälkeen PattUn sisäpeli oli pitkään avausjaksolla lukossa.

Sotkamon työskentely mailan varressa oli astetta parempaa ja vieraat karkasivat jo 2-5 johtoon. PattU herätti yleisön kunnolla ääneen neljännen aloittavalla. Jari Törmäsen kotiutus aloitti kirin.

Juuso Keski-Koukkari nosti PattUn juoksun päähän ja Teemu Juntunen viimeisteli loistavan vuoroparin tasoitukseen. PattUlla oli vielä mahdollisuus mennä ohikin, mutta Topi Kososen lyönti karkasi kopiksi ja jakso päättyi tasajuoksuihin.

– Päällimmäisenä äärettömästi harmittaa. Ensimmäisellä jaksolla sattui ja tapahtui. Päästiin tasoihin ja siihen yhden palon ajolähtö. Itse lyöntiin pari kertaa laittomia. Ei sitten saatu kunnon yritystä, PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski sanoi.

Toisen jakson alussa PattU sai Sotkamon kärjen ensimmäistä kertaa kiinni. Ulkovuoro oli päättyä täydellisesti, mutta liian korkea polttoheitto kotipesään antoi Sotkamolle avausjuoksun. Hetkeä myöhemmin Sotkamo löi vielä toisen.

PattU iski tasoittavalla alkuun samoilla aseilla. Juuso Keski-Koukkarin lyönneillä ensin harhaheitto kotiin ja hetkeä myöhemmin kopin pudotus tarjosi PattUlle jo tasoitusjuoksun.

Sotkamo iski takaisin toisen aloittavalla. Niilo Piiponniemi löi tyhjään kenttään kunnarin ja siivitti vieraat kolmen juoksun karkumatkalle. Teemu Juntunen kavensi vielä, mutta Sotkamo kasvatti johtoaan kolmannen aloittavalla.

Ennen viimeisen tasoittavaa PattU oli jäänyt jo viiden juoksun takamatkalle. Ensimmäisen jakson kaltaista nousua ei toistamiseen nähty ja kentällä alkoivat vieraiden voitonjuhlat.

PattU ja Sotkamo kohtaavat puolivälierien kolmannessa ottelussa tiistaina Sotkamossa. Ottelusarja on katkolla Sotkamolle ja PattU on pakkovoiton edessä.

Tilastot

Miesten Superpesis, puolivälierä 2

PattU - Sotkamo 0-1 (5-5,4-8)

Sotkamo johtaa ottelusarjaa 2-0. Välieräpaikkaan tarvitaan 3 voittoa.

PattU: Jere Achren 0/2, Timo Kallio 0/1, Paavo Pelto 0/1, Topi Kosonen 0/2, Teemu Juntunen 2/0, Jari Törmänen 1/2, Juuso Keski-Koukkari 4/0, Jan Hankala 0/1, harhat 2. Palkitut: I Timo Kallio, II Teemu Juntunen.

Sotkamo: Niilo Piiponniemi 1+0/5, Joni Rytkönen 0/5, Niko Korhonen 0/2, Antti Korhonen 1/0, Markus Tuikka 1/0, Antti Kiiskinen 1/0, Roope Korhonen 3/0, Lauri Rönkkö 4/0, Jere Vikström 1/1, harhat 1. Palkitut: I Niilo Piiponniemi, II Joni Rytkönen.

Yleisöä 1103.