Hy­vän­te­ke­väi­syys­ot­te­lu toi SOS-Lap­si­ky­läl­le yli 12 000 euroa

Pattijoen Urheilijat ja Siilinjärven Pesis tarjosivat pesäpalloherkkua kuumassa torstai-illassa. Otteluun myytiin ennakkoon parisentuhatta lippua ja rahaa hyväntekeväisyyteen Vihannin SOS-Lapsikylälle lähti yli 12 000 euroa. Yleisö tuli otteluun hymyssä suin, mihin osaltaan vaikuttivat PattUn kahden ottelun voittoputki sekä lämmin ja aurinkoinen sää. Tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii valtavan työmäärän, mutta hyväntekeväisyysotteluille on tilausta.

Pattijoen Urheilijat ja Siilinjärven Pesis kotasivat torstaina superpesisottelussa. Ottelutapahtuman myötä hyväntekeväisyyteen lähti iso potti. Pattjoen Urheilijoiden naisten joukkueessa pelaava Iiris Puskala myi ottelussa arpoja. Hän piti hyväntekeväisyysottelua tärkeänä koko seuralle. Eveliina Nissilällä oli varsin kiireinen iltapuhde. Lätyt menivät hyvin kaupaksi. Ella ja Emilia Rahkola sekä Riku Korpela olivat torstaina katsomassa ensimmäistä superpesisotteluaan tällä kaudella.
Pattijoen Urheilijat ja Siilinjärven Pesis kotasivat torstaina superpesisottelussa. Ottelutapahtuman myötä hyväntekeväisyyteen lähti iso potti.
Pattijoen Urheilijat ja Siilinjärven Pesis kotasivat torstaina superpesisottelussa. Ottelutapahtuman myötä hyväntekeväisyyteen lähti iso potti.
Kuva: Vesa Joensuu

Pattijoen Urheilijat lahjoitti torstai-iltana hieman yli 12 000 euron summan Vihannin SOS-Lapsikylälle. Euromäärä oli huomattavasti isompi kuin viime vuonna vastaavassa ottelussa.

PattU lahjoitti puolet torstaisen ottelun lipputuloista hyväntekeväisyyteen. Peliin myytiin ennakkoon arviolta parisentuhatta lippua. Hyväntekeväisyyspottiin lisättiin myös puoliajalla olleen huutokaupan tuotot.

Hyväntekeväisyysottelun projektipäällikkö Sari Kyllönen oli tullut stadionille jo kolme tuntia ennen ottelun alkua. Tällaisen ottelun järjestäminen vaatii valtavan määrän työntunteja.

– Aloituspalaveri oli helmikuun loppupuolella ja varsinaiset markkinointikirjelmät lähetettiin maaliskuun lopussa. Puhelinmyynti ja markkinointi tehtiin huhtikuussa ja liikenteeseen jalkauduttiin pääsääntöisesti toukokuun alussa. Nyt on aivan huippufiilis, tästä porukasta on tullut vähän kuin kakkosperhe oman perheen ohella, Kyllönen kehuu kahdeksanhenkistä tiimiä.

Raahelaiset Ella ja Emilia Rahkola sekä pyhäjokinen Riku Korpela olivat saapuneet pelipaikalle jo hyvissä ajoin. Kaikki uskoivat, että PattU vie pelistä kolme sarjapistettä.

– Äiti on Kainuusta, joten Jymy on itselle se ykkösjoukkue, Korpela paljasti.

Lättyjä pesisyleisölle paistaneet Eveliina ja Kirsi Nissilä kertoivat varautuneensa tavallista suurempaan lättymenekkiin.

– Kyllä niitä paistetaan varmaan 500, Kirsi arveli.