Iltamat yh­dis­ti­vät ja lii­kut­ti­vat

Impin Päivät huipentuivat historiallista ja lämmintä tunnelmaa täynnä olleisiin Iltamiin.

Marja-Liisa Jokinen seppelöitiin Vuoden Impiksi Alpuan Nuorisoseuralla lauantaina.
Marja-Liisa Jokinen seppelöitiin Vuoden Impiksi Alpuan Nuorisoseuralla lauantaina.
Kuva: Sari Jaatinen

Alpuan Nuorisoseuralla vietettiin lauantaina ensimmäisiä Impin Iltamia. Kirjailija Impi Aronahon nimeä kantavat Iltamat kokosivat koko kylän yhteen tunnelman ollessa kiireetön.

– Yksikin iäkäs rouva totesi minulle, ettei ole ollut vuoteen missään ja nyt pääsi käymään edes jossain tapahtumassa. Se tuntui mahtavalta, kertoo Impin Ystävät ry:n puheenjohtaja Sari Jaatinen.

Iltamien ikärakenteesta pystyikin päättelemään, että tällaista tapahtumaa on kaivattu.

– Ohjelma oli kaikille sopivaa ja Iltamat olivat täynnä lämpimiä kohtaamisia. Ihmiset löysivät paikalle aivan kuin ennen vanhaan.

Iltamat ovat perinteisesti olleet koko kylän kokoava tapahtuma, jossa kyläläiset ovat esittäneet toisilleen ohjelmaa.

– Tapahtuma oli oikea aikahyppy. Tuntui, että voitaisiin olla vaikka 40- tai 50-luvulla, kuvailee Jaatinen.

Tapahtumassa nähtiin pieniä näytöskappaleita Impi Aronahon pakinoista ja kuultiin Kaarina Häkkilän kirjoittama tarina. Musiikista vastasivat lauluyhtye Selevät Sävelet ja lopuksi Open House Band -yhtye tanssitti kyläläisiä. Lisäksi iltamien kohokohdaksi lukeutui Vuoden Impin palkitseminen.

Vuoden Impiksi seppelöitiin alpualainen Marja-Liisa Jokinen. Tunnustus on kiitos kaikesta Jokisen tekemästä vapaaehtois- ja talkootyöstä. Jokinen on ollut laajasti vapaaehtoistyössä mukana ja tehnyt talkootöitä pitkään. Hän oli töissä itse Iltamissakin ja oli kiiruhtanut heti seuraavana päivänä Nuorisoseuran tapahtumaan lätynpaistoon.

– Kiitokset kunniasta ja siitä, että valinta osui minuun, kertoo Jokinen.

– Olen niin täydellisesti yllättynyt ja ymmälläni valinnasta, hän jatkaa nöyränä.

Yhdistys perustelee valintaansa Jokisen elämänasenteen ”aronaholaisuudella”. Valitsijoiden mukaan Jokinen on Impi Aronahon kaltainen ilosilmäinen emäntä, joka levittää ympärilleen hyvää mieltä. Jokinen rakentaa yhteisöään tekemättä itsestään numeroa, on positiivinen ja ahkera ja ennen kaikkea aina valmis auttamaan muita.

Tapahtuma toimi lisäksi yhdistyksen yhtenä varainkeruumenetelmänä Impin pakinoiden tulevaa julkaisemista varten.