Inf­luens­sa­ro­ko­tuk­set an­ne­taan vii­kol­la 48

Influenssaepidemia ei ole vielä alkanut. Suomessa on ollut tähän mennessä yksittäisiä tapauksia.

Kausi-influenssarokotetta annetaan Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella viikolla 48.
Kausi-influenssarokotetta annetaan Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella viikolla 48.
Kuva: Arkisto / Jouni Porsanger

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä rokottaa influenssaa vastaan viikolla 48.

Rokotteen saavat ilmaiseksi kaikki riskiryhmiin kuuluvat ja riskiryhmiin kuuluvien lähipiiri. Jos itse tai lähipiiri ei kuulu riskiryhmään, rokotteen voi hankkia apteekista omakustanteisesti itse ja käydä Neuvorassissa tai terveysasemilla pistätyttämässä sen.

Raahessa Neuvorassissa rokotetaan aikuisia ja lapsia maanantaista perjantaihin 25.–29. marraskuuta. Rokotuksia annetaan maanantaina kello 8–16, tiistaina kello 8–15.30, keskiviikkona kello 8–16, torstaina kello 8–20 ja perjantaina kello 8–16.

Asiakkaiden toivotaan saapuvan sukunimen aakkosten mukaisena päivänä ilman ajanvarausta. Maanantai: A–I, tiistai: J–K, keskiviikko: L–O, torstai: P–S ja perjantai: T–Ö

Neuvorassi sijaitsee Kauppaporvarissa osoitteessa Kirkkokatu 28. Sisään pääsee Sovionkadun, Kirkkokadun ja sisäpihalla sijaitsevan pysäköintialueen puolelta.

Pyhäjoen terveysasemalla rokotetaan ilman ajanvarausta 25.–29.11. kello 8–15. 6 kk–6 vuoden ikäiset lapset rokotetaan ilman ajanvarausta lastenneuvolassa keskiviikkona 27.11. kello 8–15. Kouluterveydenhoitaja rokottaa koululaiset.

Ruukin terveysasemalla rokotetaan ilman ajanvarausta ma–to 25.–28.11. kello 8–15, myös 6 kk–6 vuoden ikäiset lapset.

Siikajoenkylän terveysasemalla rokotetaan ilman ajanvarausta ti 26.11. kello 8–15, myös 6 kk–6 vuoden ikäiset lapset.

Vihannin terveysasemalla rokotetaan ilman ajanvarausta: maanantaina 25.11. kello 8.30–15 (A–N), tiistaina 26.11. kello 8.30–15 (O–Ö), keskiviikkona 27.11. kello 8.30–15 (A–Ö). 6 kk–6 v lapset voidaan rokottaa Vihannin lastenneuvolassa ajanvarauksella.

Rokotettavien toivotaan pukeutuvan helposti riisuttavaan asuun rokotustilanteen sujuvuuden helpottamiseksi.

Kananmuna-allergisten on ilmoitettava allergiastaan ennen rokottamista. Voimakas kananmuna-allergia voi estää rokottamisen influenssarokotteella.

Samoin etukäteen pitää kertoa, jos aiemmasta influenssarokotuksesta on tullut voimakas reaktio.

Kuumeinen infektio on este rokottamiselle. Lievä nuha tai yskä eivät estä rokottamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) lokakuun viimeisenä päivänä päivitetyn influenssakatsauksen mukaan epidemia ei ole vielä alkanut.

Yksittäisiä ilmoituksia on tullut. Influenssa A:ta on ollut syyskuun 30:nnestä päivästä lähtien 59 tapausta ja B:tä 5 tapausta. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on ollut perjantaihin mennessä 11 influenssa A -tapausta.