Jani Lassila löysi kodin Kem­pe­lees­tä

PattU-kasvatti on edustanut Kempeleen Kiriä jo yhdeksän kautta.

PattU-kasvatti Jani Lassilan ura jatkuu Kempeleen Kirissä ainakin kaksi seuraavaa vuotta. Pattijoen pesäpallostadion on Jani Lassilalle tuttu paikka.
PattU-kasvatti Jani Lassilan ura jatkuu Kempeleen Kirissä ainakin kaksi seuraavaa vuotta.
PattU-kasvatti Jani Lassilan ura jatkuu Kempeleen Kirissä ainakin kaksi seuraavaa vuotta.
Kuva: Toni Länkinen

Reilut parikymmentä vuotta sitten Pattijoen Urheilijoiden pesiskouluun liittynyt Jani Lassila teki yhdeksän vuotta sitten ison päätöksen.

Näytti siltä, että PattUssa tie lukkarin tontille on tukossa, sillä muuan Topi Kosonen oli noussut maamme lukkarieliittiin.

Lassila teki superpesisdebyyttinsä PattUssa kaudella 2010. Pelejä kertyi kuitenkin vain viisi, eivätkä ne jääneet varsinaisesti miehen mieleen.

– Olin vielä juniori ja kaikki oli opetteluvaiheessa. PattUssa minulla oli aika vähäinen vastuu etenijäjokerin roolissa. PattUlla oli silloin hyvä joukkue, Lassila muistelee.

Peliaikaa piti saada, joten 18-vuotias Lassila lähti hakemaan sitä Kempeleen Kirin ykköspesisjoukkueesta.

Sillä tiellä Lassila on edelleen. Nyt käynnissä on yhdeksäs kausi KeKi-paidassa, joten voi sanoa, että Kiristä on tullut Lassilalle kotijoukkue. Ja Kempeleestä kotipaikka.

Tämän allekirjoittaa myös mies itse.

– Kempeleessä on asunto, ja kaikki on siellä. Tällä hetkellä tuntuu, että se on kotipaikka. Toki käytännössä koko ajan olen kulkenut Raahessa töissä, SSAB:lla päivävuoroa tekevä Lassila toteaa.

Jani Lassilan peliuralle on mahtunut sarjanousuja ja sarjasta tippumisia. Hän nostaa uransa tähänastiseksi kohokohdakseen ensimmäisen nousun Superpesikseen. Se tapahtui syksyllä 2015.

– Oltiin niin monta vuotta tehty töitä sen eteen, ja oltu lähellä nousua monta kertaa. Viime vuosi (toinen nousu Superpesikseen) ei tuntunut niin hienolta, kun odotettiin, että nousu tulee satavarmasti, Lassila muistelee.

KeKi pelasi kaksi kautta superia, kunnes kävi viime kesänä hakemassa taas vauhtia Ykköspesiksestä. Kuten Lassila totesi, joukkueen odotettiin palaavan heti takaisin ylimmälle sarjatasolle, sillä kasassa oli niin kova joukkue Ykköspesikseen.

Tälle kaudelle joukkue nousikin takaisin ja heti keväällä hallissa se nappasi SM-pronssia.

Odotukset tähän kauteen olivatkin kovat, mutta heinäkuu oli Kempeleelle synkkä. Joukkue vaelteli tappioputkessa, kunnes seurajohto päätti vaihtaa pelinjohtajaa. Puikkoihin tuli Petri Pulliainen, joka muun muassa nosti Haminan Palloilijat Superpesikseen. Nyt KeKi kamppailee itseään kuiville karsinnoista. Se on Lassilan mukaan ykköstavoite loppukaudelle.

– Vastustajana hän oli ennestään tuttu, ja oli tieto siitä, että hän on aika räväkkä persoona. Kun hän piti ensimmäisen palaverin, sai jo kuvan, että ammattimies on kyseessä, Lassila puntaroi.

PattU ja KeKi pelaavat arvokkaista sarjapisteistä Raahessa sunnuntaina 11.8. Lassilalle nämä pelit ovat vain normaaleja sarjaotteluita, vaikka katsomossa on paljon tuttuja.

Hän kertoo neuvotelleensa vuosien varrella PattUn kanssa, mutta ne keskustelut eivät ole johtaneet missään vaiheessa kovinkaan pitkälle.

– Onhan niitä neuvotteluja ollut, mutta ne ovat olleet hyvin lyhyitä. Minulla on muistaakseni aina ollut sopimus valmiina (KeKin kanssa). PattU on ilmaissut mielenkiinnon, mutta koskaan ei olla edetty neuvotteluissa.

Haluaisitko pelata joskus vielä Raahessa kotijoukkueen paidassa?

– Ei koskaan voi sanoa ei koskaan. Tilanteet vaihtuvat, Lassila hymyilee.

Fakta

Jani Lassila

Syntynyt Raahessa.

Kasvanut Pattijoella Kuuselanmäen kupeessa.

Ikä: 27 vuotta

Pelaa pesäpalloa Kempeleen Kirin superpesisjoukkueessa.

Ulkopelissä lukkari, sisällä etenijä.

Pelasi PattUssa muutaman pelin etenijäjokerina kaudella 2010. Siirtyi seuraavaksi kaudeksi KeKin ykköspesisjoukkueeseen.

Kulkee päivätöissä Raahessa SSAB:n tehtaalla.

Sopimus KeKin kanssa jatkuu vielä kaksi seuraavaa kautta.

Myöntää olleensa yhteyksissä vuosien varrella myös PattUn suuntaan, mutta sopimusneuvottelut ovat aina päättyneet melko nopeasti.

Parisuhde: ikisinkku