Jä­te­mak­sut maan kal­leim­pia Raa­hes­sa

Raahelaiset maksavat jätteidensä käsittelystä eniten Suomessa. Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksessä oli mukana 59 kaupunkia ja kuntaa.
Raahelaiset maksavat jätteidensä käsittelystä eniten Suomessa. Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksessä oli mukana 59 kaupunkia ja kuntaa.
Kuva: Arkisto / Arttu Säily

Neliökohtaiset kiinteistökustannukset ovat Raahessa maan toiseksi halvimmat.

Raahen kuukausittaiset kiinteistökustannukset ovat 2,33 euroa neliömetriltä. Yhtä edullisiksi ne tulevat Kokkolassa. Koko maassa halvimmat kustannukset ovat Kempeleessä, 2,15 euroa neliöltä kuussa. Viiden halvimman joukossa ovat myös Tornio ja Pietarsaari.

Kalleimmiksi kiinteistöjen kustannukset tulevat Rovaniemellä, missä ne ovat 3,18 euroa. Rovaniemellä kiinteistökuluihin uppoaa 90-neliöisessä perheasunnossa runsaat 3 400 euroa vuodessa, kun taas Kempeleessä riittää hieman runsaat 2 300 euroa ja Raahessa hiukan enemmän.

Jätehuoltomaksut ovat Raahessa maan kalleimmat. Neliötä kohden niistä saa pulittaa 0,28 euroa kuukaudessa. Maassa päästään jätteistä eroon yleensä 0,18 eurolla neliötä kohden.

Vesimaksut ovat Raahessa Kempeleen jälkeen toiseksi halvimmat, 0,49 euroa neliöltä kuukaudessa. Kuukausittaiset vesi- ja jätevesimaksut ovat Suomessa keskimäärin 0,68 euroa neliöltä.

Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä, jossa oli mukana 59 kaupunkia ja kuntaa.