Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Jere Jortama on NHL-pe­laa­mi­sen huip­pu­ni­miä Suo­mes­sa

Raahelainen Jere Jortama on palannut vakavassa mielessä NHL-jääkiekkoa Playstationilla neljä vuotta. Raahelainen Jere Jortama on palannut vakavassa mielessä NHL-jääkiekkoa Playstationilla neljä vuotta. Raahelainen Jere Jortama on palannut vakavassa mielessä NHL-jääkiekkoa Playstationilla neljä vuotta.
Raahelainen Jere Jortama on palannut vakavassa mielessä NHL-jääkiekkoa Playstationilla neljä vuotta.
Raahelainen Jere Jortama on palannut vakavassa mielessä NHL-jääkiekkoa Playstationilla neljä vuotta.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahelainen Jere Jortama on palannut vakavassa mielessä NHL-jääkiekkoa Playstationilla neljä vuotta. Pari vuotta sitten Jortama jätti yksin pelaamiseen ja pelaa nykyään 6v6-pelimuodolla.

– Tämän pelimuodon aloitin NHL 18 versiolla. Pelaaminen on ihan erilaista. Kaikilla on oma pelipaikka ja on paljon sovittuja juttuja miten pelataan, Jortama kertoo.

Pelimuodon yksi viehätys on tekoälyn puuttuminen. Yksi pelatessa pelikone hoitaa muut pelaajat.

– Tekoälyä ei ole  mukana. Pelataan oikeita ihmisiä vastaan, joilla kaikilla on oma pelityylinsä, Jortama sanoo.

Nouseminen Suomen huipulle ei ole tapahtunut sattumalta. Jere Jortama pelaa Butterfly Effect-joukkueensa kanssa viisi kertaa viikossa. Huipulle pääsemisen työmäärä on helposti verrattavissa mihin tahansa lajiin.

– Treenataan iltaisin yhdeksästä puoli yhteentoista tai yhteentoista. Pelataan 3-4 peliä illassa, Jortama sanoo.

On selvää, että Jere Jortama suhtautuu pelaamiseen tosissaan. Uran alkuvaiheessa joukkueessa pelasi muitakin raahelaisia, mutta nyt muut pelaajat ovat muualta.

– Oli pari muuta raahelaista, joiden kanssa aloitettiin ja noustiin Elite-tasolle. Muut eivät olleet sitten valmiita pelaamaan niin paljon kuin vaadin, Jortama toteaa.

Viikonloppuna Jere Jortama osallistui joukkueensa kanssa IS Cupiin, jossa joukkue jäi neljänneksi. Kaukana ei ollut parempi menestys, kun joukkue haastoi Suomen ykkösjoukkueen HAVU Gamingin välierässä.

– Ratkaiseva viides ottelu meni jatkoajalle. Itse pääsi läpiajoon varsinaisen peliajan lopussa ja kaverin veskari torjui kiekon tolpan kautta ulos. Sitten otin jatkoajalla jäähyn ja Havu ratkaisi pelin ylivoimalla, Jortama kertoo.

Pronssipelin Butterfly Effect hävisi paras kolmesta systeemillä 1-2.

– Turnaus oli erittäin hyvin järjestetty ja onnistunut kaikin puolin. Mukana taisi olla kokonaisuudessaan 64 joukkuetta joka puolelta Eurooppaa. Toisaalta olo on pettynyt, kun ei ihan vielä riittänyt HAVUa vastaan, joka on kyllä Euroopan kovin 6vs6 joukkue, Jortama sanoo.

Kovat pelit jatkuvat lähes välittömästi, kun Butterfly Effect pelaa ECL-liigan Elite-tasolla. Euroopassa kovimmat joukkueet tulevat Suomesta.

– Suomi on aika ylivoimainen. Ruotsi tulee kakkosena ja sitten tulevat Saksa sekä Sveitsi, Jortama sanoo.

NHL ei ole pelinä vielä samanlaisessa suosiossa kuin esimerkiksi Counter Strike ja vastaavat pelit. Turnausten palkintosummatkin ovat kaukana suosituimpien pelien summista. Tulevaisuudessa tilanne on varmasti toinen.

ECL-liigassa pelaa muun muassa useampi ruotsalainen joukkue, jotka ovat jääkiekon kärkiseurojen alaisuudessa. Suomessa ei tällaista ole vielä tapahtunut, mutta tulee varmasti tapahtumaan.

– 6v6-pelaaminen on kasvava scene ja palkintosummat nousevat koko ajan. Jostain on lähdettävä rakentamaan, Jortama sanoo.

Nuorille ja heidän pelaamisestaan huolestuneille vanhemmille Jere Jortama lähettää terveisiä.

– Kannattaa antaa lasten pelata. Kyllä meilläkin vanhemmat oli huolissaan pelaamisesta, mutta ei enää. Liika on tietenkin liikaa, Jortama toteaa.

Fakta

Butterfly Effect

Joukkue pelaa NHL 19 peliä 6v6 pelimuodolla.

Joukkue voitti elokuun alussa SM-pronssia.

Joukkueessa pelaavat: Petri-Christian ”P____C____J____P” Pelkonen, 27, Vantaa, Ville-Petteri ”vviljo” Särmä, 22, Turku, Niklas ”NikkeDangles” Tukainen, 15, Vantaa, Teemu ”xteemuzz” Polttila, 17, Vantaa, Aaro ”xDoumi” Ruuhinen, 17, Kokkola, Vili ”Vilupoika” Häkkinen, 20, Helsinki ja Jere ”jergeli” Jortama, 22, Raahe.