Jiri Hän­ni­sel­tä täysi satsaus len­to­pal­loon

Raahen Lentopallon kasvatti on päässyt aistimaan maajoukkueen tunnelmaa.

Raahen Lentopallon kasvatti Jiri Hänninen on päässyt tämän vuoden aikana näkemään läheltä Suomen lentopallomaajoukkueen toimintaa.

Hänet valittiin huhtikuussa maajoukkueryhmään, josta valikoitui edustusmiehistö muun muassa Kultaisen liigan otteluihin.

Kaksi ja puoli viikkoa maajoukkueen mukana kulkenut Hänninen putosi niukin naukin pois varsinaisesta joukkueesta, eikä kutsu käynyt myöskään tällä viikolla alkaneisiin EM-kisoihin.

Mutta se ei haittaa 21-vuotiasta Hännistä. Nuorukainen on tyytyväinen jo tähän tilanteeseen, että hänen nimensä on valitsijoiden tiedossa.

– On sieltä oltu yhteyksissä ja kyselty, missä kunnossa mies on, mutta eivät ole nyt tarvinneet. Ei minulle ollut tavoite, että pitäisi saada siellä ensimmäinen ottelu. Ainoa tavoite viime kaudella oli, että olisin pelannut ehjän kauden, ja jos maajoukkuehomma tulee, niin se tulee. Olin tyytyväinen, että olen jo ovia kolkuttelemassa, Kokkolasta ennen aamutreenejä tavoitettu Hänninen kertoo.

Lentopallon EM-kisat käynnistyivät Suomen osalta torstai-iltana voitto-ottelulla Pohjois-Makedoniaa vastaan. Suomi ei ole viime aikoina juuri voitoilla juhlinut, mutta EM-kisoissa sillä olisi hyvä sauma kirkastaa kilpeään.

– EM-kisat näyttävät, onko muutosta tapahtunut. Pakostakin kisoja tulee vähän katsottua, kun muut seurailevat. Ja kun on peli, kyllä me jonkunlainen kisakatsomo lyödään pystyyn.

Lue lisää Jiri Hännisestä perjantain 13.9. Raahen Seudusta.

Fakta

Jiri Hänninen

Pattijoelta lähtöisin oleva 21-vuotias lentopalloilija.

Seura: Kokkolan Tiikerit

Pelannut sitä ennen Mestaruusliigaa Oulun Ettassa.

Lähti Pattijoelta jo yläasteen jälkeen pariksi vuodeksi Rovaniemelle Lapin urheilulukioon. Vaihtoi kuitenkin sen jälkeen urheilulukio-opintonsa Ouluun.

Kävi vuoden armeijaa Helsingin Santahaminassa. Kotiutui sieltä reservin alikersanttina viime keväänä.

Kuuluu jo Tiikereiden kokeneempaan osastoon, eli kokkolalaisjoukkue on varsin nuori.

Joukkue on pelannut yhden harjoitusottelun. Siinä kukistui Savo Volley erin 3-1.