Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Juha T. Ha­ka­lal­la luennoi Ruu­kis­sa riit­tä­väs­tä van­hem­muu­des­ta

Juha T. Hakala on kirjoittanut suosittuja kasvatusteoksia, kuten Vanhempien kasvatusoppi ja Isän kasvatusoppi.
Juha T. Hakala on kirjoittanut suosittuja kasvatusteoksia, kuten Vanhempien kasvatusoppi ja Isän kasvatusoppi.

Kasvatustieteilijä ja filosofi Juha T. Hakala luennoi keskiviikkona kello 18 Ruukin koululla. Hakalan aiheena on lapsiperheiden arki ja läsnäolon merkitys.

Luentoon antoi alkusysäyksen Lapsirikas-hankeen järjestämä kysely raahelaisille ja siikajokisille lapsiperheiden vanhemmille. Kyselyssä kartoitettiin vanhempien palvelutietoisuutta ja toiveita ja ajatuksia lapsiperhepalvelujen kehittämiseksi.

–Siikajoen alueelta saatiin lähes 80 vastausta. Perheet toivoivat tietoja jo olemassaolevista lapsiperhepalveluista. Toivottiin myös apua erilaisiin elämäntilanteisiin, kuten kiukuttelevan lapsen tai nuoren kanssa koettaviin ongelmatilanteisiin, kertoo Lapsirikas-hankkeen projektisuunnittelija Saana Savela.

Kyselyn jälkeen työryhmä pohti yhteistyötahoineen mitä voitaisiin tehdä vähän isommassa mitassa. Päädyttiin pyytämään kasvatustieteilijä vierailulle.

–Hakala puhuu normaalista arjesta ja läsnäolosta. Siitä, mikä on riittävää. Nykyään vanhemmilla saattaa olla erilaisia myyttejä ja ajatuksia siitä, miten pitää pärjätä ja mikä on tarpeeksi. Hakala antaa apua arkipäivän pulmiin ja riittävään vanhemmuuteen.

Lapsirikas-hanke on saanut yhteydenottoja yli 100 perheeltä. Vapaaehtoistyöhön etsitään koko ajan vapaaehtoisia.

–Heitä tarvitaan lapsiperheiden arkeen, perhekummeiksi, syliksi, vanhempien tueksi. Marraskuussa on tulossa lisää vapaaehtoiskoulutusta Raaheen.

Juha T. Hakala luennoi ke 27.9. klo 18 Ruukin koululla. Kahvitarjoilu 17.30.