Alue­vaa­lien tu­los­pal­ve­lu – katso Poh­jois-Poh­jan­maan ja koko Suomen vaa­li­tu­los tästä

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Raahen Seutu Digin tilaus tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jul­kis­ta syy­tös­tä ei voi hil­jai­suu­des­sa haudata

Mielipaha tai erimielisyys asioista ei ole häirintää. Mielipahastaan saa silti kertoa, se voi tervehdyttää keskustelua.

Raahen kaupunkiorganisaation häirintäselvityksessä saavutettiin välietappi, kun kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan tekemä työsuojeluilmoitus kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tarja Ollanketoa kohtaan tutkittiin ulkopuolisen selvittäjän toimesta.

Lopputuloksena oli, että Nurkkala on selvästi kokenut Ollankedon kaupunginhallituksen päätöksiin jättämät eriävät mielipiteet itseensä kohdistuvana häirintänä, mutta kyse ei ole työturvallisuuslain piirin kuuluvasta häirinnästä vaan luottamushenkilölle kuuluvasta oikeudesta jättää eriävä mielipide tehtyyn päätökseen. Näin luottamushenkilö voi viestiä myös äänestäjilleen, että ei ole henkilökohtaisesti tehdyn päätöksen kannalla. Politiikkaan kuuluu kipakkakin keskustelu asioista. Debatti ja erimielisyydetkin avaavat uusia näkökulmia ja vievät asioita eteenpäin, kunhan keskustelu pysyy asiassa eikä mene henkilökohtaisuuksiin.