Mainos: Tutustu Raahen Seu­tuun! Lehti + digi nyt 2 kk 29 €. Tilaa tästä.

Jussi Huo­vi­nen kasvoi maa­jouk­kue­val­men­ta­jak­si

Raahelaistaustainen salibandyvelho valmentaa kahta joukkuetta ja käy sen lisäksi päivätöissä.

Jussi Huovinen on kuulunut espoolaisen Westend Indiansin valmennustiimiin jo useamman vuoden.
Jussi Huovinen on kuulunut espoolaisen Westend Indiansin valmennustiimiin jo useamman vuoden.

Jussi Huovinen valmentaa kahta joukkuetta ja käy sen lisäksi päivätöissä.

Raahen Ponnistuksen riveissä salibandykipinän löytänyt Jussi Huovinen on edennyt pelaajauransa jälkeen kaikessa hiljaisuudessa maajoukkuevalmentajaksi asti.

Miesten pääsarjajoukkue Westend Indiansia valmentava Huovinen valittiin syksyllä alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen käskyttäjäksi.

Eikä hänen työnsä rajoitu näihin kahteen valmennuspestiin. Niin sanotuissa päivätöissä Huovinen on Talenomilla. Miehen titteli on myyntipäällikkö.

Ihmetellä sopii, miten aikasi riittää kaikkeen tähän?

–Se on hyvä kysymys. Se liittyy tavallaan voimakkaasti omaan elämänhallintaan. Olen yrittänyt kehittää omaa suunnitelmallisuutta elämässä ja lukenut aika paljon kirjoja. Teen viikkosuunnitelman siitä, miten vien viikon läpi. Päivät ovat ympäripyöreitä, mutta kihlattu ei hirveästi stressaa asiasta. Saamme hyvin rytmitettyä meidän arkemme, 34-vuotias Huovinen vakuuttaa.

Parikymppiseksi asti Raahessa asunut Huovinen pääsi maistamaan pelaajauransa aikana myös liigavauhtia. Ne kokemukset tosin jäivät vähäisiksi, mutta toisaalta siltä polulta hän löysi valmentamisen.

Ensimmäiset liigapelit tulivat Seinäjoen Peliveljissä, mutta peliaika jäi vähiin. Sen jälkeen hän haki vauhtia divarista. Indiansiin mies siirtyi viitisen vuotta sitten. Sen kauden päätteeksi joukkue nousi liigaan.

Seuran ensimmäisellä liigakaudella Huovinen kuului kokoonpanoon, mutta jälleen peliaika oli kortilla.

–Siinä nousukaudella tuli loukkaantuminen, jolloin tajusin sen, että minun paikka ei ole kentällä, vaan kentän laidalla. Olen aina ollut joukkuepelaaja ja hengenluoja. Kun tein sillä kaudella ekan liigamaalini, valmentaja Mikko Laurikainen tuli kertomaan, että hienoa kun sait maalin aikaiseksi, ettei sinua tarvitse enää peluuttaa kentällä. Pudotuspeleissä olin kokoonpanossa, mutta valmentaja ja minä tiesimme roolini, eli loin ainoastaan henkeä joukkueessa, enkä pelannut. Siitä oli aika luontainen tie siirtyä valmennuspuolelle, Huovinen muistelee.

16-vuotiaiden poikien salibandymaajoukkue pistettiin pystyyn tänä syksynä, joten Huovinen saa kunnian olla joukkueen ensimmäinen valmentaja. Alun perin homma oli kaavailtu Jarkko Rantalalle, mutta hän ottikin loppukesästä vastaan Salibandyliiton huippu-urheilujohtajan tehtävät. Näin ollen paikka avautui raahelaiselle, nykyään Helsingissä asuvalle Huoviselle.

–Kyllä sitä pystyin odottamaan. Olen tutustunut oikeisiin henkilöihin, jotka ovat tavallaan jollain tasolla tykänneet minun valmennustavastani. Laurikaisen Mikko on minun mentorini, joka on opettanut minut valmentamaan Indiansissa. Hän on aika kunnioitettu näissä piireissä, ja sitä kautta itselläni on hyvä sauma ponnistaa. Mutta kovalla työnteolla tämä maajoukkuepaikka on tullut, Huovinen tähdentää.

Kuka?

Jussi Huovinen

Raahesta lähtöisin oleva salibandyvalmentaja, jolla on taustalla myös RaaPossa alkanut pelaajaura.

Peliurallaan edusti Salibandyliigassa SPV:tä ja Indiansia.

Ryhtyi valmentajaksi Indiansissa muutama vuosi sitten.

Jatkaa edelleen Indiansin valmentajana, mutta hänet valittiin syksyllä myös alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkuevalmentajaksi.