Juuso Kes­ki-Kouk­ka­ri on valmis miesten pe­lei­hin – "Jos pystyn kan­ta­maan vas­tuu­ta, sitä var­mas­ti on tar­jol­la Pat­ti­joel­la"

PattUn uusi jokerilyöjä ottaa tarvittaessa käteensä myös räpylän.

Juuso Keski-Koukkarin puhelin soi eräänä päivänä viime vuoden lokakuussa. Se puhelu muutti nuoren pesäpalloilijan urasuunnitelmia melkoisesti.

Hän oli jo valmistautunut siihen, että pelaa ensi kesänä Ykköspesistä kasvattajaseuransa Vähänkyrön Viestin joukkueessa.

Soitto tuli Pattijoen Urheilijoiden superpesisjoukkueen suunnalta. Keski-Koukkaria houkuteltiin PattUn pelipaitaan tulevalle kaudelle. Tai ei häntä kuulemma hirvittävästi tarvinnut houkutella, sillä homma oli selvä aika pian, ja vain hetkeä myöhemmin PattU julkisti uuden jokerilyöjän sopimusuutisen.

– Ei sitä tarvinnut miettiä, olin heti valmis lähtemään. Pienestä nämä asiat ovat kiinni, Keski-Koukkari kertoo.

Hän ei osaa sanoa, kuinka iso vaikutus PattUn uudella pelinjohtajalla Jussi Haapakoskella oli sopimuksen syntyyn. Haapakoski olikin käytännössä ainoa, jonka Keski-Koukkari tunsi PattUsta entuudestaan.

– Voi olla, että Jussi oli siihen (PattUn kiinnostumiseen) syy, en ole päässyt siitä vielä selville. Olen päässyt hyvin joukkueeseen sisälle, vaikka melko vähän meillä on ollut yhteistä aikaa, Keski-Koukkari miettii.

Keski-Koukkari solmi aluksi vuoden sopimuksen, mutta muutama viikko sitten sopimusta jatkettiin vielä parilla kaudella eteenpäin. Näin ollen Lapualta lähtöisin oleva Keski-Koukkari pelaa raahelaisjoukkueessa kolme seuraavaa kautta.

– Kuukausi sitten meillä oli Jarin (manageri Jari Suonvieri) kanssa palaveri. Minulle tarjottiin jatkoa ja itse halusinkin vähän pidemmän sopimuksen, että olisi turvaa tulevaisuuteen. Saa rauhassa treenailla ja pelata, eikä tarvitse joka syksy miettiä mitä tekee. Eli on selkeä suunta. Pattijoki on minulle tässä kohtaa hyvä paikka. Kärkipelaajien ikä rupeaa olemaan 30:n paremmalla puolella, joten jos pystyn kantamaan vastuuta, sitä varmasti on tarjolla Pattijoella. Se on oleellinen osa kehittymistä, Keski-Koukkari korostaa.

Lue lisää Juuso Keski-Koukkarista maanantain 15.4. Raahen Seudusta.

Fakta

Juuso Keski-Koukkari

Syntynyt 7.10.1997 Lapualla

Kasvattajaseura: Vähänkyrön Viesti

Siirtyi täksi kaudeksi Pattijoen Urheilijoiden superpesisjoukkueeseen.

Teki ensin vuoden sopimuksen, jota jatkoi vielä myöhemmin kahdella vuodella. Eli pelaa PattU-paidassa ainakin kolme seuraavaa kautta.

Pelannut miesten Superpesistä aiemmin Alajärven Ankkureissa ja Koskenkorvan Urheilijoissa.

Muuttamassa juuri Raaheen kesän ajaksi.

Työskentelee talvella Lapuan Virkiän junioripäällikkönä.