Kaik­ko­nen lataa tun­net­ta peliin ja aikoo laittaa kes­kus­tan kuntoon

Keskustan puheenjohtajaehdokas ja puolustusministeri Antti Kaikkonen pyrähti Raahelassa perjantaina.

Kaikkonen kätteli kaikki paikallaolijat kuten "Johannes Virolainen aikoinaan."" Antti Kaikkonen sai terveiset Jarmo Myllymäeltä ja Hanna-Leena Mattilalta.  He muistuttivat Kaikkosta ammattikorkeakoulukeskus -verkon rakentamiseen liittyvästä hankkeesta, Raahen sairaalasta ja liikenneyhteyksien parantamisista.
Kaikkonen kätteli kaikki paikallaolijat kuten "Johannes Virolainen aikoinaan.""
Kaikkonen kätteli kaikki paikallaolijat kuten "Johannes Virolainen aikoinaan.""
Kuva: Vesa Joensuu

Keskustan puoluejohtajaksi tähtäävä puolustusministeri Antti Kaikkonen on jo ehtinyt luvata säpinää ja ryminää puoluejohtajakisaan, jonka kampanjointi alkoi viime lauantaina Rovaniemeltä. Viime torstaina Kaikkonen julkaisi tien ja teesinsä kokoavan pamfletin "Keskustan Kaikkonen".

Kaikkosen teesit eivät näytä käynnistävän uutta aatteenpuhdistusta alueemme suositummassa puolueessa. Kaikkonen peräänkuuluttaa Seppo Kääriäisen sanoilla työtä, turvallisuutta ja toivoa. Sopua ja sivistystä. Muun muassa perheet ja lapset, aluepolitiikka ja rakentava tapa tehdä politiikkaa ovat asioita, joiden kautta puolue saadaan Kaikkosen mukaan nousuun. Kuulostaa keskustan ydinosaamiselle, ei niinkään minkään vanhan rymistelyltä.

– Olen valmis laittamaan tunnetta peliin ja herättelemään keskustan väkeä. Aivan liian kauan on menty siipi maassa, huomioi Kaikkonen.

Kaikkosen mukaan keskustan johtajan pitää uskaltaa ottaa asioihin kantaa ja heittää myös koko persoonansa peliin. Tässä nykyinen puolustusministeri ottaa selvän eron puolueen entiseen puheenjohtajaan.

– Olen keskustaliikkeen kasvatti. Puheenjohtajalla on oltava jatkuva käsitys kentän tuntemuksista. Ihmisellä on kaksi korvaa ja yksi suu. Yritän kuunnella enemmän, kuin saarnata itse, Kaikkonen jatkaa.

Video: Miia Lahti

Kaikkonen maalaa pamfletissaan keskustasta valtapuolueen 2020-luvulla.

Se tapahtuu Kaikkosen mukaan puolueella, joka "tuntee juurensa mutta katsoo koko ajan eteenpäin." Paavo Väyrysen nousu takaisin keskustan riveihin puhutti myös yleisössä.

– Kyllä Paavo kuuluu keskustaan. Kuin sattumat keittoon. Kaipaisin häneltä enemmän yhteistyötä. Ehkä Paavosta tulee vielä uusi puheenjohtaja. Ehkä Paavo ei kuole koskaan, kevensi Kaikkonen ilmapiiriä Raahelassa.

FAKTA

Keskusta

Valitsee uuden puheenjohtajan Juha Sipilän tilalle ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa 7. syyskuuta.

Raahen paikallisyhdistykset ovat nimenneet kokoukseen noin 30 edustajaa.

Puheenjohtajaehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet kansanedustaja ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni sekä kansanedustaja, puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Puheenjohtajaehdokas Antti Kaikkonen vieraili eilen Raahelan kahviossa.

Puheenjohtajakisasta voi myös lyödä vetoa. Vedonlyöntiyhtiö Betssonin mukaan valituksi tulee nykyinen varapuheenjohtaja Katri Kulmuni. Hänen vetokertoimensa on 1,80. Antti Kaikkosen kerroin on lähes sama, 1,90.

Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa Keskustan kannatus oli 18,7 prosenttia Sipilän noustessa puolueen puheenjohtajaksi kesäkuussa 2012.

Keskustan kannatus on tällä hetkellä gallupien mukaan noin 12 prosenttia.