Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Raahen Seutu tästä!

Kaleva Media käyn­nis­tää yt-neu­vot­te­lut

Kaleva Media aloittaa yhteistoimintaneuvottelut toimintamallien ja organisaation uudistamiseksi Kaleva365 Oy:ssa. Neuvottelut koskevat sanomalehtien toimituksia, mainostuotantoa sekä painon ja jakelun esimiehiä. Raahen Seutu ja Raahelainen ovat osa Kaleva365 Oy:tä.

Kaleva365 Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 20 hengen työsuhteen ehtojen muutokseen tai irtisanomiseen.

Muutosten taustalla vaikuttavat median digitalisoitumiskehitys, jota koronapandemia on entisestään nopeuttanut, sekä toimialalla tapahtuneet muutokset ja liiketoiminnan kannattavuushaasteet.

Neuvotteluissa käsiteltävillä toimintamallien muutoksilla ja organisaation uudistamisella pyritään varmistamaan laadukkaan paikallisen journalismin tekeminen toimituksissa.  Tavoitteena on saada muodostettua nykypäivän mediakulutukseen ja digitalisoituvan toimintaympäristön tuomiin muutoksiin tehokkaasti vastaava organisaatio. Samalla pyritään vahvistamaan Kaleva Median sanomalehtien keskinäistä toimituksellisesta yhteistyötä alueellisesti. Lehtinimikkeiden lakkauttamisia ei ole suunnitteilla.

– Lukijamäärien kasvu on viime vuosina keskittynyt selvästi digitaaliselle puolelle. Myös Raahen Seudun digitilausten määrä kasvoi viime vuonna yli 50 prosenttia. Omissa työprosesseissamme joudumme kiinnittämään huomiota erityisesti digitaalisen kerronnan kehittämiseen, sanoo Raahen Seudun ja Raahelaisen päätoimittaja Nina Tuomikoski.

Yt-neuvottelut käynnistetään myös Kaleva Median omistamassa Pro Ratas Oy:ssä. Sosiaalisen median palveluita tarjoavan yhtiön pääpaikka on Turussa.

Pro Ratas Oy:ssa neuvottelut koskevat myyntiä, myynnin tukea ja hallintoa. Pro Ratas Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään seitsemän hengen työsuhteen ehtojen muutokseen, irtisanomiseen tai lomautukseen.