Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Katja Hän­ni­nen va­sem­mis­ton vaa­li­voi­tos­ta: Mah­ta­vaa!

Henkilökohtaisten äänimäärien kasvua seurattiin kännyköillä netistä. Vasemmistovaltuutettu Matti Nikula näytti
Katja Hänniselle missä mennään. Vasemmiston vaalivalvojaisissa Raahen Työväentalolla oltiin sekä iloisia että jännittyneitä. Ääntenlaskenta alkoi erittäin lupaavasti sekä Katja Hännisen että puolueen kannalta.
Henkilökohtaisten äänimäärien kasvua seurattiin kännyköillä netistä. Vasemmistovaltuutettu Matti Nikula näytti Katja Hänniselle missä mennään.
Henkilökohtaisten äänimäärien kasvua seurattiin kännyköillä netistä. Vasemmistovaltuutettu Matti Nikula näytti Katja Hänniselle missä mennään.
Kuva: Vesa Joensuu

Vasemmistoliiton vaalivoitto kirvoitti Raahen Työväentalolla spontaanit taputukset heti kun ennakkoäänet julkistettiin.

– Mahtavaa, iloitsi Katja Hänninen, jonka läpimeno näytti mahdolliselta vielä, kun ääniä oli laskettu 40 prosenttia.

12 kansanedustajapaikan kasvaminen 18:aan sai puolueen puheenjohtajan Li Anderssoninkin hehkuttamaan tuloslähetyksessä vaalivoittoa.

– Toivoisin, että vasemmisto saisi kolme edustajaa läpi Pohjois-Suomesta, mutta tässä on paljon muuttujia. Suurin muuttuja on tietysti itse äänestäjä. Jos äänensä jättää käyttämättä, menettää myös valitusoikeutensa, Hänninen totesi vaalivalvojaisväelle.

Hänninen osasi ennakoida vaalivoittoa vasemmalle, mutta odotti kaulan SDP:n ja kokoomuksen välille kasvavan pidemmäksi.

Yhtä kaikki, vaalien tulos näyttää ennakoivan muutosta.

– Muutos on tulossa, onneksi. Tulos kertoo suunnanmuutoksesta. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vasemmisto menisi hallitukseen. Jos muutosta halutaan, olisi hyvä, että olisimme siellä, mutta jos kokoomus on hallituksessa, voi olla vaikeaa löytää yhteistä hallitusohjelmaa.

Keskustan vaalitappiosta Hänninen ei ole vahingoniloinen.

– En ole. En pysty olemaan, koska tiedän mitä tämä työ on.

Keskustan Hanna-Leena Mattilan kanssa kipinät ovat sinkoilleet välillä kampanjan aikana, mutta Hänninen korostaa, että se ei ole ollut henkilökohtaista.

– Oppositiosta kuuluu haastaa. Sairaala oli meidän välissämme ja olen sanonut välillä aika suoraan. Olen kuitenkin kohdistanut kritiikkini puolueelle. Uusi eduskuntakausi on uusi mahdollisuus ja uskon, että tulemme Hanna-Leenan kanssa juttuun entistä paremmin, Hänninen uskoo.

Hän tietää itsekin mitä on nousta eduskuntaan kesken kauden varasijalta.

– On aivan eri tilanne päästä eduskuntaan omilla äänillä suoraan eikä varalta kesken kauden. Raahen kannalta on merkitystä sillä, että olemme molemmat valtuuston puheenjohtajistossa ja haluamme varmasti viedä tämän alueen asioita eteenpäin yli puoluerajojen.

Kampanja-ajastaan Hänninen jakeli vuolaita kiitoksia.

Päällimmäiset kiitokset sai oma perhe.

– Takana on hieno neljän viikon matka. Kukaan ei tee yksin vaalikampanjaa, aina tarvitaan tukijoukkoa ja niistä perhe on tärkein. Olen onnellinen, että olen saanut kaiken tuen.