Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Katse kult­tuu­riin, hihat kan­nat­taa jo kääriä

Parhaimmillaan Oulun valinta kulttuuripääkaupungiksi vahvistaa koko pohjoisen Suomen vetovoimaa.

Euroopan kulttuuripääkaupunkeja on nimetty vuodesta 1985 alkaen. Vuonna 2026 Oulu on niistä toinen ja toinen myöhemmin tänä vuonna valittava kulttuuripääkaupunki sijaitsee Slovakiassa.

Kaiken kaikkiaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi on nimetty jo yli 40 kaupunkia. Suomesta tittelin haltijoita ovat olleet Helsinki vuonna 2000 ja Turku vuonna 2011. Vaikka harva osaisi nimetä tämän vuoden kulttuuripääkaupunkeja, jotka ovat Timișoara Romaniassa, Elefsina Kreikassa ja Novi Sad Serbiassa, on vuoden kestävä kulttuuriponnistus näkynyt monessa kaupungissa lisääntyneenä yritysten välisenä yhteistyönä ja matkailun kehittymisenä.

Piinallisen ja tapahtumaköyhän korona-ajan jälkeen uutinen isosta kulttuurihankkeesta piristää mieltä. Oulun isännöimä kulttuuripääkaupunkivuosi tuo yhtenä Oulun kumppanikuntana hyvää myös Raaheen, missä teemoina on tarkoitus hyödyntää historiaa ja perinneherkkuja sekä Rantajatseja.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe