Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Katso video: Kau­neim­mat jou­lu­lau­lut maail­mal­ta

Pyhäjoki
Simnot, ukrainalainen acapella-lauluyhtye on esintynyt 18 paikkakunnalla Helsingistä ja Sodankylään. Kiertue päättyi Pyhäjoelle keskiviikkona.
Simnot, ukrainalainen acapella-lauluyhtye on esintynyt 18 paikkakunnalla Helsingistä ja Sodankylään. Kiertue päättyi Pyhäjoelle keskiviikkona.
Kuva: Raili Viirret

Ukrainalainen Simnot-lauluyhtye on ilahduttanut konserttikiertueellaan musiikin ystäviä. Pyhäjoen pääkirjastossa keskiviikko-iltana pidetty joululaulukonsertti oli täynnä tunnelmaa.

7-henkinen acapella-lauluyhtye lauloi moniäänisesti, puhtaasti ja kauniisti joululauluja eri puolilta maailmaa alkuperäiskielillä.

Suomeksi kuultiin Jean Sibeliuksen säveltämä En etsi valtaa loistoa, yksi suomalaisten rakastetuimmista joululauluista.

Muista lauluista tuttuja olivat amerikkalainen James Lord Pierpontin Jingle Bells (Kulkuset) ranskalaisen, 1700-luvulta peräisin olevan Les Anges dans nos campagnes, (Kuului laulu enkelten) ja saksalaisen Franx Xaver Gruberin Stille nacht, heilige nacht (Jouluyö, juhlayö), joka on yksi maailman tunnetuimmista joululauluista. Myös espanjankielisen, puertoricolaisen Jose Felicianon Feliz Navidad- on tuttu myös Suomessa.

Lisäksi konsertissa kuultiin lukuisia kauniita joululauluja, jotka olivat kuulijoilleen outoja.

Ryhmän jäsenet ovat kotoisin Tserkassysta. Simnot, suomeksi seitsemän nuottia, on perustettu vuonna 2012.

Yhtye esiintyy pääasiassa säestyksettä. Yhtyeen ohjelmisto on hyvin monipuolinen. Se sisältää jazzia, pop-musiikkia, kansanmusiikkia ja klassista musiikkia sekä omia sävellyksiä. Lähes kaikki musiikki on yhtyeen itse sovittamaa.

Yhtyeen taiteellisena johtajana toimii Ievgen Valenko. Muut jäsenet ovat Olga Chernijenko, Marina Zulenjova, Lilija Bobryk, Vasyl Novak ja Vasyl Rudenko.

Simnotin marraskuussa alkanut Suomen kiertue päättyi Pyhäjoelle. Simnot ehti pitää 18 konserttia eri puolilla Suomea.