Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Raahen Seutu tästä!

Katso video mu­siik­ki­luok­kien kon­ser­tis­ta: Lii­kut­ta­van ihanaa kuun­nel­ta­vaa

Se oli niin ihanan liikuttavaa, että ihan alkoi itkettää.

Keskuskoulun musiikkiluokkien kuoro esitti mainion sikermän kansanlauluja, jossa neljä rallatusta kulki limittäin yksillä tulilla. Kuudesluokkalaiset esittivät Suomen satavuotispäivien alla Metsämiehen laulun, jota säesti koripalloryhmän rytmikäs paukutus.. Musiikkiluokkien konserttia johtivat musiikkiluokkien opettajat Martti Kallio, Sinikka Seikkala, Anne Huhtala ja Sari Kallio. Keskuskoulun musiikkiluokkien kuoro esitti musiikkiluokan opettaja Anne Huhtalan johdolla muun muassa Lauri Tähkän kappaleen Minun Suomeni. Sehän on kaunein päällä maan. Raahen Innerwheelin jäsenet kävivät musiikkiluokkien Lauluja Suomelle -konsertissa. Sen jälkeen he menivät yhdessä syömään. Kuvassa osa jäsenistä: Leena Heikkinen, Kaarina Kumpulainen, Marika Alasuutari, Hilkka Okkonen ja Marja-Leena Korva.
Keskuskoulun musiikkiluokkien kuoro esitti mainion sikermän kansanlauluja, jossa neljä rallatusta kulki limittäin yksillä tulilla.
Keskuskoulun musiikkiluokkien kuoro esitti mainion sikermän kansanlauluja, jossa neljä rallatusta kulki limittäin yksillä tulilla.

Keskuskoulun musiikkiluokkien torstainen isänmaa-aiheinen konsertti oli takuuvarma menestys. Kuulijoita riitti kahteen näytökseen, ja aplodit tulivat räjähtämällä.

Konsertti on onnistunut, kun se herättää tunteita. Tässä konsertissa tunneskaala liikkui iloisista rallatuksista syviin isänmaallisiin liikutuksiin.

Musiikkiluokkien opettajat Anne Huhtala, Martti Kallio, Sinikka Seikkala, Sari Kallio ja Kimmo Haataja olivat koonneet ohjelmiston, jossa perinnelaulut solahtivat vaivatta uuden suomalaisen menestystuotannon joukkoon. Listalla oli supisuomalaisia lauluja Tuomas Holopaisesta Jaakko Löytyn kautta Lauri Tähkään ja Haloo Helsinkiin, unohtamatta ollenkaan maestroamme Jean Sibeliusta.

Konsertissa kuultiin myös kantaesitys: raahelaisen opettaja Aunimarjut Karin sanoittama ja Juha Lehmuksen säveltämä Kaunis lippu Suomen.

Syksyllä musiikkiluokalla aloittaneen tyttärensä Iines Ojakankaan konserttia katsomaan tullut Maria Rissanen oli vaikuttunut.

–Hienolta kuulosti. Lyhyessä ajassa he ovat oppineet paljon, hän sanoi.

Hänestä vanha kunnon Metsämiehen laulu sai mainion uuden uljaan ulottuvuuden, kun siihen lisättiin koripalloja amerikkalaiseen musikaalityyliin rummuttava rytmiryhmä.

Maria Rissanen piti erityisesti myös perinnelaulusikermästä, jossa koulun kuoron neljä luokkaa lauloivat yhtä aikaa neljä kansansävelmää sikermänä. Ei voi muuta sanoa, kuin että eläköön suomalainen kansanlaulu – sillä on sijansa kaikkien sydämessä!