Kauden avaus päättyi pet­ty­myk­seen

AS Moon lähti lauantaina saalistamaan liigasta pudonneen Tervareiden päänahkaa Oulussa pelatussa futsalin ykkösdivarin avausottelussa.

AS Moonin pohjapelaaja Ville Määttä sai kapteeni Jukka-Pekka Patasen tapaan vääntää useaan otteeseen Tervareiden taitavan Adrian Rizvanin kanssa.
AS Moonin pohjapelaaja Ville Määttä sai kapteeni Jukka-Pekka Patasen tapaan vääntää useaan otteeseen Tervareiden taitavan Adrian Rizvanin kanssa.

AS Moon käynnisti futsalin ykkösen ottelut ehkä kovimmalla mahdollisella vastustajalla. Liigassa viime vuonna pelannut Tervarit on yksi kauden ennakkosuosikeista.

–Kyllähän kauden avaus aina vähän jännittää varsinkin, kun Tervarit on vastassa. Tätä peli ei kyllä viitsisi hävitä, AS Moonin hyökkääjä Marko Keinänen totesi ennen vieraspelimatkan alkua.

Aivan toiveiden mukaan ei kauden avaus Oulun urheilutalolla raahelaisten kannalta sujunut. Kokenut kotijoukkue oli askeleen AS Moonia edellä ja otti avauskierroksen ottelussa 7–3 (3–1) voiton.

–Ei hääviä ollut. Ei mennyt ihan putkeen. Kokemus näkyi ja Tervarit ei lähtenyt höökimään toisella jaksolla, Keinänen sanoi pelin päätyttyä.

AS Moon sai otteluun täydellisen lähdön. Peliä ei ehtinyt kulua kuin 15 sekuntia ja kentällä juhlittiin Marko Keinäsen tekemään avausmaalia. Maalin jälkeen peli pyöri enimmäkseen AS Moonin päädyssä. Tervarit prässäsi korkealta ja AS Moonin pelinrakentelu oli vaikeaa.

Tervarit ei kuitenkaan paineesta huolimatta saanut palloa maaliin. Tehottomuus näkyi purnaamisessa lähes jokaisesta tuomiosta. Tuomioita riitti ja AS Moon keräsi virhetilin täyteen alle yhdeksässä minuutissa.

–Oltiin täysin alakynnessä maalin jälkeen. Olisi pitänyt pelata enemmän maltilla. Nyt oli liian kiire hyökkäyksissä, AS Moonin valmentaja Janne Hämeenkorpi myönsi.

Tuomareiden ratkaisujen ihmettelyn lämpöä riitti Tervareiden vaihtopenkille, kun valmentaja Jani Paananenkin ehti huudella vieraiden puolelle. Eniten kotijoukkuetta kuumensi AS Moonin maalivahdin Janne Vähäkankaan torjunta alueen ulkopuolella.

–Pidä Keinänen pää kiinni, kuului Paanasen huuto, kun tuomarit miettivät ratkaisua tilanteessa ja jättivät kortin antamatta.

Ottelun lämpöä riitti toki AS Mooninkin puolelle, kun kaikki vihellykset tai niiden puuttuminen eivät miellyttäneet. Lämmin tunnelma oli tosin odotettavissakin, kun joukkueiden aikaisemmatkin kohtaamiset ovat aina nostaneet tunteet pintaan puolin ja toisin.

Molemmat käyttivät turhankin paljon energiaa tuomareihin. Kaikki tuomiot eivät varmasti menneet oikein, mutta kaksikko ei peliä ratkaissut.

Tervarit nousi avausjaksolla lopulta väkisin tasoihin ja ohi. Viimeisen niitin avausjaksolla laukoi Adrian Rizvani, joka ampui kovaa 10 metrin pilkusta pallon ohi hyvin torjuneen Janne Vähäkankaan.

–Junnu piti meitä pelissä mukana mahdollisimman pitkään. Ei me veskaripeliin kaaduttu, Hämeenkorpi totesi.

Toiselle jaksolle AS Moon lähti hakemaan kavennusta, mutta peli ei ehtinyt kauan vanheta, kun pallo olikin raahelaisten maalissa. AS Moonin toiveet heräsivät, joukkue nousi maalin päähän Teemu Aittolan ja Timi Knuutisen maaleilla.

AS Moon haki vielä tasoitusta, mutta Tervareiden kokemus tuli esille johtoasemassa. Oululaiset puolustivat ja peittivät AS Moonin tekopaikat.

Pari nopeaa vastahyökkäystä teki tuhoa toisessa päädyssä ja Tervarit asteli ansaittuun voittoon.

–Oli ottelussa hyviäkin jaksoja, mutta sitten virheitä paikkailtiin virheillä. Kyllä sen huomasi, että iso osa Tervareiden pelaajista on pelannut kovia pelejä, Hämeenkorpi sanoi.

–Pitää vain poimia hyvät asiat ja miettiä miten korjataan huonot, Hämeenkorpi lisäsi.

AS Moonin kausi futsalin ykkösessä jatkuu kahdella vierasotteluilla. Tulevana viikonloppuna vastassa on Loiske Lempäälässä ja sarjanousija ACE Tampereella.

–Loiske tulee kovaa lähelle ja on ollut meille vaikea paikka edellisillä kausilla. ACElla on pitkät perinteet futsalissa, Hämeenkorpi ennakoi kauden seuraavia otteluita.

Tilastot

Futsal ykkönen

la 6.10. Tervarit - AS Moon 7-3 (3-1)

Tervarit: Al-Badri Ahmed Nazir Hizam 2, Afeez Adebowale Balogun, Stafsula Dritan, Vandell Iiro, Rizvani Adrian ja oma maali.

AS Moon: Marko Keinänen, Teemu Aittola ja Timi Knuutinen.