Kaup­pi­la ja Kittilä mi­ta­li­si­joil­le Kainuun ras­ti­vii­kol­la

Kainuun rastiviikko suunnistettiin Sotkamossa Tipasojan hyväkulkuisessa, pienipiirteisessä mäkimaastossa. Ilmojenhaltija suosi kisaviikkoa ja lähes ennätysosanotto sai kulkea ennusteiden vastaisesti mukavan viileässä poutasäässä.

Kisaviikko on kehittynyt vahvasti perhelomien suuntaan. Vaikka eliittisarjat keräävät huippusuunnistajien joukon, on kilpasarjojen osanottajamäärä lievässä laskusuunnassa. Tällä kertaa vajaat 2400. Kuntosarjojen osanotto sen sijaan jatkaa kasvuaan. Avoimet sarjat keräsivät Sotkamossakin lähes kilpasarjojen kokoiset osanottajamäärät. On tietenkin helppoa, kun voi valita lähtöajan ja suunnistettavan radan vaativuuden oman tilanteensa mukaan.

Saloisten Reippaan suunnistajia kiersi Tipasojan ratoja kolmisenkymmentä. Jokseenkin tasan sekä kilpa- että kuntoradoilla. Menestystäkin tuli, mutta tärkeintä oli suurimmalle osalle yhteinen kokemus hyvistä maastoista ja tuttujen tapaaminen.

Sarjassa H60A suunnistanut Antti Kauppila oli maastossa kuin kotonaan. Osakilpailujen sijat 2, 1, 4 ja 1 kertovat lähes täydellisestä onnistumisesta. Tuloksena kokonaiskilpailun ylivoimainen voitto.

Läheltä voitto liipaisi myös Olavi Kittilää. Aluksi tuli kaksi kakkostilaa ja osakilpailuvoitto. Viimeisen kisan nelos- ja kasirastit teettivät kuitenkin sen verran ylimääräistä, että lopputuloksena oli H80- sarjan kokonaiskilpailun hopea.

Pitkästä aikaa löytyi reippaalainen myös eliittisarjojen takaa-ajokisan lähdöstä. Miska Kuusikko suunnisti koko viikon tasaisesti. Nelos-, kuutos- ja kolmossija takasivat takaa-ajon viitostilan, puolikymmentä minuuttia piikkipaikan takana. Viimeisenä päivänä suunnistus luonnisti hyvin. Kisa tuotti kakkosajan, mutta lopputuloksissa hän pysyi H16E- sarjan viidentenä.

Osakilpailuvoittoon ylsi ensimmäisen päivän kisassa H70A sarjassa Juhani Mäkinen, joka toisen osakilpailun jälkeen suunnisti Latvian MM- kisoihin.

Kun sarjassa on kymmeniä osanottajia, ovat sijoitukset kymppisakissa tiukassa. Reippaalaisista tässä onnistui H50AL sarjassa Timo Kauppila. Viides, kuudes, kolmas ja yhdeksäs sija tuottivat kokonaiskilpailun viitospaikan. Marko Kuusikon H45A-sarjan tasainen suunnistus tuotti sekä kokonaiskilpailussa että viimeisessä osakilpailussa sijan 9. Matti Lassila puolestaan onnistui ensimmäisessä osakilpailussa H75 sarjassa kymppitilan arvoisesti.