Kau­pun­gin kenttiä räl­lät­ty pilalle Pat­ti­joen suun­nal­la

Raahen hiihtomajan parkkipaikka rällätty kuralle
Raahen hiihtomajan parkkipaikka rällätty kuralle
Kuva: Vesa Joensuu

Harakkamäellä, Kuuselassa ja Olkijoella on turmeltu moottoriajoneuvoilla liikuntakenttiä ja Raahen hiihtomajalla parkkipaikka. Koska syyllisiä ei ole saatu kiinni, joutuu Raahen kaupunki kunnostamaan kentät omalla kustannuksellaan.

Raahen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Aki Huhtala pyytää autoilijoita, mopoilijoita ja mönkijäkuskeja pysymään niille varatuilla ajourilla ja jättämään kentät rauhaan.

– Nämä kustannukset joidenkin henkilöiden tahallisesti aiheuttamien vaurioiden korjauksiin menevät yhteisestä kassasta, ja kuten kaikki tiedämme, silläkin on pohja, Huhtala toteaa.

Kentillä rällätään Aki Huhtalan mukaan kausittain, tasaiseen tahtiin. Tällä viikolla Olkijoen kentällä on ajettu mönkijällä, hiihtomajalla autolla ja Harakkamäelläkin todennäköisesti autolla.

– Esimerkiksi Harakkamäen kentällä tehtiin tiistaina normaali rutiinitasoitus, niin tiistai-illan ja keskiviikkoaamun välillä se oli käyty rälläämässä ruttuun.

Koska liikuntapaikat täytyy pitää kunnossa, on tihutöiden jäljet korjattava. Korjaustöihin uppoava raha on pois liikuntatoimen muusta toiminnasta.

– Liikuntatoimessakin on säästötarvetta jo tälle vuodelle, joten ei tällaista tietenkään riemulla ota vastaan. Kenttien tasoituksiin on budjetoitu rahaa, mutta tällaisiin ylimääräisiin pöljäilyihin ei ole olemassa minkäänlaista tihutyöpuskuria, sanoo Huhtala.

Hän kertoo tihutöiden tekijöitä jäävän välillä kiinnikin.

– Alkukesästä hiihtomajalla ajettiin autolla pitkin ulkoilureittejä. Silloin tekijä saatiin kiinni ja vastuuseen kameravalvonnan avulla.