Kau­pun­ki valmis kes­kus­tan ke­hit­tä­mi­seen – "Tämä on Raa­hel­le elin­voi­ma­han­ke"

-
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen kaupunki on osaltaan valmis aloittamaan keskustakorttelin kehittämisen yhdessä Arina Kiinteistöt Oy:n, Raahen Seudun Osuuspankin ja Lehto Tilat Oy:n kanssa. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantai-iltana yksimielisesti osapuolten kesken laaditun aiesopimusluonnoksen ja valtuutti kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan allekirjoittamaan aiesopimuksen. Samalla kaupunginhallitus päätti aloittaa alueen asemakaavoituksen sopimuksen määrittelemällä tavalla.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki (kesk) sanoo keskustan kehittämisen olevan Raahelle elinvoimahake.

– Tässä samassa yhteydessä ei siis päätetä kouluista tai muusta julkisuudessakin yhteen, ehkä hieman hätäisesti, vedetyistä asioista. Tämä on oma asiansa, hän toteaa.

Hänen mukaansa kaupunginhallituksen päätös kertoo kaupungin tahtotilasta lähteä kehittämään keskustaa ja jatkokäsitellä asiaa.

– Asia on vielä monta kertaa esillä, kun hanke etenee. Lisäksi kuntalaisille halutaan järjestää osallistumistilaisuuksia tulevaisuudessa asian ympärillä, kuten on tehty esimerkiksi Kaupunginlahden kaavan käsittelyssä hyvin kokemuksin. Kaupunkilaisten osallisuutta ja viestintää halutaan korostaa koko ajan.

Raahen keskustan kehittämisestä aiesopimuksen tehneiden osapuolten tavoitteena on kehittää keskustakortteleista vetovoimainen käyntikohde, jossa yksityiset ja julkisen tahon toimijat tarjoavat yhteistyössä monipuolisia ja laadukkaita kulttuuri-, elämys-, kaupallisia-, toimitila- ja asumispalveluja kaupunkilaisille, matkailijoille ja vierailijoille. Kyseiset toiminnot on tarkoitus yhdistää Tapahtumatalo Raaheen korotetulla kävelysillalla.