Kek­kos-näy­tel­mä tuli pää­tök­seen­sä

Kekkonen - syntymästä kuolemattomuuteen -näytelmän viimeinen näytös esitettiin sunnuntaina 14. heinäkuuta. Teatterijohtaja Toni Kettukankaan mukaan kesä meni mainiosti ja yleisö löysi näytelmän.

Yhteensä kaksitoista näytöstä keräsi hieman yli toistatuhatta kävijää. Verrattuna edellisvuoden kesäteatterinäytelmään, kävijämäärät ovat samoissa luvuissa. Sitä aikaisempina vuosina kävijöitä on ollut kuitenkin vähemmän, eli noin 1500-1700. Kettukangas arvelee onnistuneiden näytelmien poikivan lisää kävijöitä myös seuraavalle vuodelle.

Näytelmän parissa ei Kettukankaan mukaan tullut isompia ongelmia vastaan. Ainoastaan viime vuoteen verrattuna Kekkos-näytelmän harjoitusjakso oli tiiviimpi, mikä tarkoittaa vähemmän aikaa ja saman verran töitä.

Näytelmä on Kettukankaan mukaan saanut paljon kiitoksia onnistuneesta kokonaisuudesta. Näytelmä oli monelle tunteita herättävä viihdyttävyytensä, mutta myös koskettavuutensa puolesta.

Iän puolesta näytelmällä oli kävijöitä laidasta laitaan. Lapsia kävi jonkin verran, mutta pääosin katsojat olivat kakskymppisistä lähtien ainakin vähintään 80 vuotiaisiin asti..

Moni kävijä oli löytänyt paikalle juurikin Kekkosesta kertovan aiheen vuoksi. Kekkosen aikana elänyttä ikäluokkaa aihe kiinnosti varmasti kaikista eniten, pohtii Kettukangas.

– Jotkut saattoivat tulla kertomaan näytöksen jälkeen, että olivat esimerkiksi pikkutyttönä ojentaneet Kekkoselle kukkia.

Syksyllä Raahen Teatteri aikoo valmistella ainakin lastenteatteria, sekä perinteisen joulunäytelmän marraskuuksi.