Kesään kuuluu puis­to­jen kas­vo­jen­ko­ho­tus

Raahessa ei ole tehty tänä kesänä laajoja puistojen peruskorjauksia. Leikkikenttiä sekä puretaan että rakennetaan. Pyhtilä on saamassa uuden leikkikentän. Vihannista poistetaan Kankaraisenpuisto.

Kyöpelivuoren leikkipuiston keskuslaite pysyy levytettynä viime kesän onnettomuuden jälkeen.
Kyöpelivuoren leikkipuiston keskuslaite pysyy levytettynä viime kesän onnettomuuden jälkeen.
Kuva: Annika Ollanketo

Kuluneen kesän aikana on tehty muutamia pieniä puistoremontteja kaupungin keskustan alueella. Suurempiin peruskorjauksiin ei ole nähty tarvetta.

– Esimerkiksi Härkäsalmenpuistoa aloitettiin parantamaan jo viime syksynä. Korjaustyöt jatkuivat nyt kesällä. Härkäsalmenpuistossa on parannettu kuivatusta, tasoitettu maata ja vaihdettu istutusten paikkoja, jatkaa Kauppinen.

Raahen kaupungin ympäristö ja liikunta-alueet -yksikkö vastaa leikkikenttien kunnosta ja välineiden toimivuudesta.

– Tänä kesänä kunnostettavia leikkipuistoja Raahessa ovat Oravajärvenpuisto ja Kaupunginmetsänpuisto II. Vihannissa kunnostetaan Velkaperänpuisto, jatkaa Kauppinen.

Raahen kaupunki myös poistaa käyttöajan päähänsä tulleita leikkikenttiä.

– Tänä vuonna on poistettu Antinkankaanpuisto ja Vihannista tullaan poistamaan Kankaraisenpuisto.

Kaupungin työntekijät tarkistavat leikkipuistojen turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Viime vuonna 10-vuotias tyttö jäi jalastaan jumiin uudessa laitteessa Kyöpelinvuoren uusitussa leikkipuistossa. Tyttö oli laskemassa Kyöpelinvuoren leikkipuistossa kiipeilytelinettä alas, kun hänen jalkansa luiskahti korkkiruuvimaisen tangon väliin. Paikalle jouduttiin soittamaan palokunta, joka sai irrotettua tytön laitteesta.

–Sama keskuslaite on tälläkin hetkellä käytössä, mutta ilman korkkiruuvimaista tankoa. Sen edessä on nyt levytys. Todennäköisesti kyseistä osaa ei oteta enää käyttöön, sillä emme tietenkään halua, että sama toistuu kenellekään muulle.

Raahessa on yhteensä 44 huollettavaa leikkipuistoa.

Leikkipuistot on jaettu kahteen ryhmään, kehitettäviin ja elinkaarensa loppuun asti hoidettaviin puistoihin. Keskustan ulkopuolella on useita leikkikenttiä, jotka kuuluvat kehitettäviin puistoihin. Sellaisia löytyy muun muassa Tarpion Sammakkosuonkadulta ja Pattijoen Kaskipellontieltä. Pyhtilän asuinalue on saamassa Leppälinnunpuisto-nimisen leikkikentän Peltokummunkadun varteen.