Ke­sä­teat­te­ril­le katos jo ensi ke­säk­si?

Raahen Teatteri on saamassa ulkonäyttämölleen katoksen. Hanketta on suunniteltu Raahen Teatterin johtajan Toni Kettukankaan mukaan pitkään ja hartaasti.

– Meillä oli teatterilaisten kesken pienimuotoiset 20-vuotismuistelot tämän kesän näytösten jälkeen. Sari Jaatinen luki otteita Raahen Seudun pääkirjoituksesta 20 vuoden takaa. Jo siinä asia otettiin esille. Joten kyllä, katoksesta ollaan puhuttu todella pitkään. Aihe on puhuttanut niin teatterilaisia kuin katsojakin.

Raahen kau­pun­gin­hal­li­tus myönsi Raahen Teatterille 30 000 euron avustuksen käyt­tö­ta­lou­so­sastaan aiemmin tänä vuonna. Myönnetty raha tullaan käyttämään suoraan uuden katoksen rakentamiseen.

– Olemme jo tehneet katoksesta esimerkkikilpailutuksen. Siinä yhteydessä saimme hankkeelle kustannusarvion.

Kettukankaan mukaan ulkonäyttämö tulee pysymään samana kuin ennen, mutta tulevassa rakennusprojektissa katsomoa halutaan suoristaan entisestään.

– Katsomossa on ollut aika monta kulmaa, ja ne lähtevät nyt pois. Uusi asettelu helpottaa näyttelijöiden työskentelyä, huomauttaa Kettukangas.

Uudesta katoksesta on aloitettu toinen kilpailutuskierros.

– Hinta-arviota odotetaan korkeintaan kolmelta toimijalta. Katoksen rakentamisen yhteydessä olisi tarkoitus myös uusia teatterin pihamaata tekemällä siitä tukevan. Lisäksi ulkolaudoituksia katsotaan uudelleen. Haluamme saada hyvän ja toimivan pihakokonaisuuden.

Raahen Teatterilla ollaan varovaisen toiveikkaita, että katos olisi valmis jo ensi kesän esityksiin.

– Haemme hankkeelle myös joukkorahoitusta Kansan Sivistysrahaston kautta. Jos hakemus hyväksytään, voi kuka tahansa lähteä sponsoroimaan hanketta esimerkiksi parilla kympillä.

Raahen Teatterilla on takanaan menestyksekäs kesä.

Kekkonen-näytelmä veti paikalle 2218 katsojaa. Se on pari sataa enemmän kuin viime kesänä. Katsojaluvut ovat muutenkin olleet nostosuuntaisia viime kesinä.