Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kes­kus­tan po­li­tii­kas­ta

Lukijalta Täällä Raahen seutukunnassa alueemme suurin puolue Keskusta lähtee vaaleihin todella vaikeista lähtökohdista. Eduskunnassa keskusta on ollut tärkeä tekijä kunnianhimoiseksi sanotussa ilmastopolitiikassa. Tämä ilmastonmuutokselta maailman pelastaminen on saanut keskustan kansanedustajat unohtamaan täysin maaseudulla asuvat, autoa työssään tarvitsevat, turveurakoitsijat ja heidän työntekijänsä. Turvetuotannon ja -lämmityksen alasajo tekee Suomesta riippuvaisemman itänaapurista tuotavasta energiasta. Monille turveurakoitsijoille homman loppuminen tarkoittaa isoja taloudellisia vahinkoja, minkä lisäksi turvealan alasajo tarkoittaa alan urakoitsijoiden työntekijöille työttömyyttä. Turvesuot ovat yleensä haja-asutus alueilla, joista on lähes mahdotonta löytää korvaavia työpaikkoja.

Autot ja polttomoottorit on myös ilmasto-ongelma, mikä nyt ratkaistaan tuntuvilla ajoneuvoverojen ja polttonesteiden hintojen korotuksilla. Nämä korotukset tekevät auton pidosta ja käyttämisestä todella kallista ja monille pienituloisille kovat korotukset tekevät auton pidosta mahdotonta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.