Kiek­ko-Es­poo pyyhki Raa­he-Kie­kol­la jäätä

Raahelaisten paluu parin viikon sarjatauolta päättyi suurinumeroiseen tappioon.

Raahe-Kiekon puolustaja Sami Ekoluoma kasvatti pistesaldoaan Espoossa. Muuten ottelusta jäi raahelaisille hyvin vähän positiivisia muistikuvia.
Raahe-Kiekon puolustaja Sami Ekoluoma kasvatti pistesaldoaan Espoossa. Muuten ottelusta jäi raahelaisille hyvin vähän positiivisia muistikuvia.
Kuva: Arkisto / Roy Viitanen

Suomi-sarjan kakkoseksi noussut Kiekko-Espoo oli lauantaina useamman potkun Raahe-Kiekkoa edellä. Espoolaiset ottivat ottelusta selvän 10 – 1 (1 – 0, 7 – 0, 2 – 1) voiton.

– Oli tosi iso ero kahden joukkueen välillä. Vastustaja oli tosi laadukas joukkue ja ei voitu mitään, Raahe-Kiekon valmentaja Joni Hannuksela kertoi.

Vielä avauserässä Raahe-Kiekko oli pelissä mukana tilastojen valossa. Maalissa pelannut Jonas Holmberg torjui 14 kertaa ja joutui taipumaan vasta puolitoista minuuttia ennen erän loppua.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo karkasi omille teilleen. Erän viimeisen viiden minuutin aikana Raahe-Kiekon verkko heilui neljästi ja yhteensä takaiskuja tuli seitsemän.

– Oltiin jäljessä jokaisella osa-alueella ja se kertaantui, Hannuksela sanoi.

Päätöserässä laihaa lohtua parin viikon tauolta kilpakaukaloon palanneelle Raahe-Kiekolle tarjosivat joukkueen ikähaitarin ääripäät. Pelaavan kokoonpanon nuorin 19-vuotias hyökkääjä Veeti Soila viimeisteli ikänestori Sami Ekoluoman syötöstä 9-1 kavennuksen.

Raahe-Kiekko vaihtoi päätöserään maalivahdiksi Patrik Koiviston. Tappiota ei voi kuitenkaan Jonas Holmbergin niskaan kaataa.

– Hyvin torjui ensimmäisen erän. Toisessa olisi voinut muutama maali jäädä pois. Jos syyllisiä halutaan etsiä, niin se oli vastustaja, Hannuksela kertoi.

Kiekko-Espoolle voitto oli yhdeksäs peräkkäinen. Alkukaudesta pari tappiota kärsinyt joukkue on noussut kovaa vauhtia Suomi-sarjan kärkipäähän. Joukkue on kahden pisteen päässä kärkipaikkaa ja yhden ottelun enemmän pelanneesta FPS:sta.

Raahe-Kiekolle tappio oli kolmas peräkkäinen. Sunnuntaina raahelaiset kohtasivat tärkeässä ottelussa Järvenpään Haukat. Lehden painoaikataulun takia sunnuntain tulos ei lehteen ehtinyt. Kommentit ottelusta on luettavissa Raahen Seudun verkkolehdestä.

Tappion varjossa Raahe-Kiekon kannalta positiivista oli Kalle Sippalan, Joni Suomisen ja Jarkko Heikkilän paluu kaukaloon. Sairastuvalla tosin riittää pituutta vieläkin, kun uusina poissa olivat Richard Miscik ja Arttu Rautiala.

– Paluun tehneen kolmikon pelaamissa näkyi, että pelituntumaa ei ole viime kuukauden aikana ollut. Silloin on äkkiseltään raskasta pysyä vauhdissa, Hannuksela totesi.

Raahe-Kiekolle tärkeä ykkössentteri Jesse Häkkinenkin oli sivussa, mutta joukkueen pistepörssin ykkösen poissaolon syynä oli työesteet.

Tulevana viikonloppuna Raahe-Kiekko pääsee pelaamaan takaisin kotihalliinsa. Lauantaina Raahessa vierailee Hunters Porvoosta ja sunnuntaina menneeltä viikonlopulta tuttu Järvenpään Haukat.