Kiek­ko­pe­lin kat­so­mi­nen sai vä­ki­val­tai­sen kään­teen Raa­hes­sa viime tou­ko­kuus­sa – mies tuo­mit­tiin tapon yri­tyk­ses­tä vuo­sik­si van­ki­laan

Vuonna 1992 syntynyt Joonas Antonija Elmeri Vitforss on tuomittu neljän vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä. Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomiota.

Väkivallanteko tapahtui raahelaisen yksityisasunnon terassilla viime vuoden toukokuussa, kun Vitforss löi toista miestä kaksi kertaa puukolla ylävartaloon.

Asunnossa oli ollut tapahtumahetkellä useita ihmisiä katsomassa jääkiekkoa ja nauttimassa alkoholia. Vitforssilla oli tullut riitaa paikalla olleen naisen kanssa, ja he olivat menneet terassille selvittelemään välejään. Asunnossa olleita ihmisiä oli mennyt terassille rauhoittelemaan tilannetta.

Terassilla Vitforss löi paikalle tullutta miestä rintakehään ja olkavarteen. Oikeuden mukaan puukoniskut tulivat alueelle, jossa on ihmiselle tärkeitä elimiä. Vammat olisivat voineet johtaa uhrin kuolemaan.

Vitforssin rikostaustaa pidettiin rangaistuksen koventamisperusteena. Mies oli tuomittu useampaan väkivaltarikokseen vuoden sisällä ennen Raahessa tapahtunutta puukotusta. Oikeuden mukaan se osoittaa tekijän piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Vankeustuomion lisäksi Vitforss määrättiin maksamaan uhrille yhteensä 11000 euroa muun muassa kivusta, särystä, henkisestä kärsimyksestä sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta.