Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kiek­ko­val­tik­ka pysyi Py­hä­joel­la

Pyhäjoen Joki-Kiekko voitti kauden toisessakin III-divisioonan paikallispelissä Teräs-Kiekon.

Pyhäjoen Joki-Kiekko oli lopulta tyly isäntä kaukalossa, kun Teräs-Kiekko vieraili kauden toisessa paikallispelissä Kielosaaren kaukalossa.
Pyhäjoen Joki-Kiekko oli lopulta tyly isäntä kaukalossa, kun Teräs-Kiekko vieraili kauden toisessa paikallispelissä Kielosaaren kaukalossa.

Pyhäjoen Joki-Kiekon ja Teräs-Kiekon kohtaamiset III-divisioonassa ovat olleet välillä tulikuumia. Lämpöä yritettiin hakea nytkin jo ennen ottelua sosiaalisen median kautta, mutta pienet heitot eivät tuottaneet isompaa hälyä.

–Pitää sitä yrittää jotain. Ei se niin mene, että kaikki on vain samaa mieltä kaikesta, Teräs-Kiekon maalivahtivalmentaja Janne Myllylä sanoi.

Teräs-Kiekon valmennuksen Jarmo Malmin toteamus pelistä muiden joukossa näytti osuvan paremmin oikeaan. Perjantai-illan pelissä toki nähtiin kauden aikaisempaa kohtaamista enemmän painavia taklauksia, mutta mopo pysyi muuten hyvin pelaajien käsissä.

Kaukalossa ottelun avauserä oli tasainen. PJK sai paineita helpottavan avausmaalin jo reilun minuutin jälkeen Jyri Roukalan iskettyä kiekon läheltä sisään. PJK jatkoi hallintaa erän puoliväliin asti. Sitten Teräs-Kiekon korkea karvaus tuotti ongelmia kotijoukkueelle.

Teräs-Kiekon yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Maalinteko on ollut raahelaisille ongelma ja tuskaa lisäsi PJK:n palkittu maalivahti Tomi Flink, joka otti lähes kaiken kiinni.

–No, joo. Täytyy sanoa, että oli vähän tuuriakin. Yllättävän hyvin pidettiin TeKi pois pahoista paikoista pois, Flink kommentoi.

Avauserän lopulla PJK iski toistamiseen. Ensin kaukalon senttereiden ykkönen Eemeli Svensk yritti tarjoilla avopaikkaa Jani Suomiselle. Kun Suomiselle maalinteko ei maistunut, niin hän syötti hetken päästä toiseen suuntaan ja Svensk maalasi taas läheltä.

–Oma pää pelattiin löysästi tänään, Teräs-Kiekon päävalmentaja Kimmo Rönkkömäki totesi.

Erätauolla TeKi yritti herätellä joukkuetta vaihtamalla maaliin Ville Nousiaisen tilalle Ville Hyypän. Nousiaisen piikkiin ei maaleja voi laittaa, sen verran kohteliaasti omat katsoivat vierestä, kun PJK maalasi avauserässä läheltä.

–Ei todellakaan ollut maalivahdin vika. Yritettiin vain herätellä, Rönkkömäki sanoi.

Herättely valui hukkaan. Teräs-Kiekko ei koskaan herännyt taistelemaan.

Tilannetta ei auttanut edes PJK:n saama jäähy. Vaisun ylivoiman kruunuksi Kimmo Rönkkömäen komea harhautus päättyi kiekon lahjoitukseen ja PJK:n Jani Suomisen alivoimamaaliin.

Toisessa päässä kaukaloa Teräs-Kiekolla oli omat paikkansa, mutta kerrostalon kokoinen apina vain kasvoi selässä maalinteon epäonnistumisista. Lähimmäksi pääsi Santtu Salomäki, joka kilautti kiekon tolppaan.

PJK otti pelistä toisessa erässä selvemmän otteen. Teräs-Kiekko oli vaikeuksissa, kun PJK laittoi painetta raahelaisten alakertaan.

–Sovittiin mihin painostetaan ja alkoi tulemaa virheitä, PJK:n valmentaja Rami Korpela sanoi.

Erän loppuun PJK sai loistavan tilaisuuden kasvattaa johtoa. Alivoimalla Teräs-Kiekon Sulo-Olli Viitala erehtyi luistelemaan liian läheltä PJK:n maalivahtia ja ehkä pientä jurkkaa tarjonnut Tomi Flink sai joukkueelleen kahden pelaajan ylivoiman.

–Ehkä siinä oli vähän molempia, Flink totesi hymyillen.

Kahden pelaajan ylivoimalla Jani Suominen namutteli pienestä kulmasta 4–0 johdon. Viimeisessä erässä Teräs-Kiekkoa ei tällä kertaa herättänyt edes Santtu Salomäen 4-1 kavennus. PJK latoi pari lisää ja loppuun Teräs-Kiekko kaunisteli loppunumeroita 6-2:een.

Tasaisemman avauserän jälkeen PJK oli ottelussa selvästi parempi ja tehokkaampi. Teräs-Kiekko vaikutti valmiiksi lannistuneelta eikä tilannetta helpottanut maalinteon ongelmat.

–Vähän oli ihme neppailua tänään. Huidotaan ohi kiekosta. Ei päästy iholle. Harmi, kun ollut hyviä pelejä, Kimmo Rönkkömäki totesi.

Tilastot

III-divisioona

Pe 1.12. PJK - TeKi 6-2 (2-0, 2-0, 2-2)

PJK: Jani Suominen 2+1, Eemeli Svensk 1+1, Tuomas Svensk 1+1, Jyri Roukala 1+1, Jaakko Vares 1+1, Janne Paavola 0+1, Markku Tiikkaja 0+1, Saku-Petteri Uunila 0+1.

TeKi: Santtu Salomäki 1+0, Andreas Malinen 1+0, Toni Luhtavaara 0+1, Santtu Konu 0+1, Ville Hyyppä 0+1.

Torjunnat: Tomi Flink PJK 41, Ville Nousiainen TeKi 19 ja Ville Hyyppä TeKi 38.