Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kie­lo­saa­ren vanhat mökit menivät hal­val­la

Johanna Kivinen kertoo, että Kielosaaren kehittämiseksi on paljon suunnitelmia, jotka toteutetaan, kun aika on kypsä.
Johanna Kivinen kertoo, että Kielosaaren kehittämiseksi on paljon suunnitelmia, jotka toteutetaan, kun aika on kypsä.

Pyhäjoen Kielosaaren leirintäalue uudistuu. Syyskuussa huutokaupattiin avoimella huutokaupalla vanhat pikkumökit, joita oli 9 kappaletta.

Pyhäjoen kunnan kiinteistöpäällikkö Pekka Pelttari kertoo, että mökit menivät kaupaksi kahta lukuun ottamatta. Niistä tarjottiin eurosta viiteenkymmeneen euroon. Lopuista kahdestakin voi tehdä vielä tarjouksia.

Ostajat lupautuivat purkamaan ja kuljettamaan mökit pois ja siivoamaan myös purkujätteet tonteilta,

–Melko vaatimattomiahan ne olivat kunnoltaan. Arvelisin, että niitä ostettiin varastomökeiksi tai vastaaviksi, Pelttari sanoo,

Kielosaaren leirintäalueen kehittämiselle on mittavat suunnitelmat. Tilalle tulee uusia mökkejä, ja myös vanha kioskirakennus puretaan ja tilalle tulee uusi.

Kielosaaren yrittäjä Johanna Kivinen kertoo, että leirintäalueelle tehdään vielä toteutettavuustutkimusta, jonka valmistuttua päätetään rakentamisaikataulusta tarkemmin.

Rakennusluvat ovat jo Pyhäjoen kunnan käsittelyssä. Kivinen korostaa, että investoinnit on valmisteltava ja mietittävä huollella.

–Meidän pitää miettiä sitäkin, profiloidummeko perhe- vai pariskuntamatkailuun, ympärivuotiseen vai kesäturismiin, Kivinen sanoo.

Myös paikkakunnalla käyvien väliaikaisten työntekijöiden majoittaminen on mahdollista.

Kivinen huomauttaa myös, että ydinvoimalan rakentamisen aikataulukin vaikuttaa heidän suunnitelmiinsa.

He tutkivat muun muassa mitä mahdollisuuksia ja realistisia odotuksia on ulkomailta tulevien turistien tuloon.

Kivinen korostaa, että Kielosaaren herkkää luontoa ei haluta vaarantaa ja koska uudet rakennukset on korotettava tulvasuojelumääräysten mukaan 2 metriä nykyistä korkeammalle, on rakennustenkin rakentaminen haastavaa. Osa mökeistä on pieniä ja osa vähän tilavampia. Rakennuksia on suunniteltu yhdessä elämykselliseen arkkitehtuuriin perehtyneen suunnittelijan kanssa.

–Tässä olisi paikallisten yrittäjien ja toimijoiden puhallettava yhteen hiileen. Vaikka Kielosaaren vahvuus on hiljaisuus, pitää turisteille olla myös jotain tekemistä.