Kier­rä­tys­pis­teen säi­liöis­sä häi­riöi­tä

Kahdessa Citymarketin kierrätyspisteen puristimessa on ollut lähiaikoina häiriöitä. Nyt alue on kuitenkin siistitty ja säiliöt toimivat normaalisti.
Kahdessa Citymarketin kierrätyspisteen puristimessa on ollut lähiaikoina häiriöitä. Nyt alue on kuitenkin siistitty ja säiliöt toimivat normaalisti.

Isokokoiset jätekasat Raahen Citymarketin kierrätyspisteen lähistöllä ovat herättäneet keskustelua viime viikkojen aikana.

Kertyneiden jätekasojen syynä oli kahden säiliön hajoaminen, ei esimerkiksi pidennetyt tyhjennysvälit.

Pari viikkoa sitten kierrätyspisteellä epäkunnossa oli kartonkipuristin, jonka jälkeen muovipakkausten keräyssäiliö hajosi, eikä se päässyt täyttymään.

– Etävalvonnasta näkyi, että kaikki oli kunnossa ja muovipuristimen moottori kävi. Muovinkeräyksen hydrauliikkaletku oli kuitenkin rikki, eikä säiliö ollut vielä täynnä, kertoo Suomen Pakkauskierrätys Rinki -yhtiön aluepäällikkö Harri Patana.

Nyt puristimet on korjattu ja kyseisen kierrätyspisteen toiminta on normaalillaan.

Patana kertoo koneissa olevan aika ajoin erilaisia vikoja. On kuitenkin harvinaista, että yhdeltä kierrätyspisteeltä on kaksi konetta epäkunnossa näin lyhyen ajan sisään.

Patanan mukaan yleisimmät viat johtuvat hätä-seis-kytkimen painamisesta, jonka kuittaamiseen vaaditaan aina henkilökunnan käyntiä paikan päällä.

– Jos käynnistä-kytkimestä ei tapahdu mitään, niin kannattaa laittaa asiakaspalautteen kautta tieto eteenpäin, Patana ohjeistaa.

Häiriöt ovat Patanan mukaan valitettavia ongelmia, joka usein aiheuttavat alueen roskittumista.

Hän muistuttaa kuitenkin, ettei roskia saa jättää säiliöiden ympärille lojumaan.

– Pyrimme välttämään puristimen häiriöitä etävalvonnan kautta, eivätkä ne ole missään nimessä sallittuja.

– Tarkkailemme tilannetta ja tarpeen mukaan muutamme aina myös tyhjennysrytmejä.